Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brambůrky ve slanině se sýrovým dipem

Brambory na špízu? Ano! A jsou tuze dobré. Ba dokonce báječné. Přidejte sýrový dip a uvidíte, že na grilovačce zmizí mezi prvními.

Vydání: 2020/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
Pro 4–6 osob
PT10M
Brambory

Ingredience

    • 500 g malých brambůrek s pěknou slupkou
    • sůl
    • 10–12 plátků slaniny, podélně rozpůlených
    • rostlinný olej na zakapání

    NA SÝROVÝ DIP

    • 180 g čerstvého smetanového sýra
    • 2 lžíce ostré pasty harissa
    • 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
    • sůl a čerstvě mletý pepř

     

Příprava jídla

1 Namočte cca 20 zkrácených špejlí do studené vody na 30 minut.

2 Brambory vařte ve vroucí osolené vodě 15–20 minut skoro doměkka, potom je zchlaďte ve studené vodě a osušte papírovými utěrkami.

3 Na dip vyšlehejte sýr s harissou, pažitkou, pořádnou špetkou soli a pepře a 1–2 lžičkami teplé vody, abyste získali požadovanou konzistenci. Odložte.

4 Na pracovní plochu rozložte proužky slaniny, do každého zabalte jednu předvařenou brambůrku a napíchněte na připravené špejle tak, abyste zajistili konce slaninových proužků.

5 Gril rozpalte na střední teplotu. Každý špízek pokapejte trochou oleje a potom je opékejte ze všech stran, celkem asi 10 minut, dokud není slanina pěkně křupavá. Podávejte s připraveným sýrovým dipem k namáčení.

Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ostré vepřovo-ananasové špízy

Kořeněné špízy s halloumi a melounem

Cuketová ‚lízátka‘

Párečkové špízy s medovo-harissovou glazurou

Kuřecí souvlaki v ostré jogurtové marinádě

Přidat komentář