Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Brambůrky ve slanině se sýrovým dipem

Brambůrky ve slanině se sýrovým dipem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3797 kcal
Bílkoviny 443 g
Sacharidy 105 g
Tuky 170 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brambory na špízu? Ano! A jsou tuze dobré. Ba dokonce báječné. Přidejte sýrový dip a uvidíte, že na grilovačce zmizí mezi prvními.

Suroviny

brambory 500 g
malé, s pěknou slupkou
sůl
slanina 10 plátků
podélně rozpůlených
rostlinný olej
na zakapání
Na sýrový dip
krémový sýr 180 g
čerstvého
harissa 2 PL
pažitka 1 PL
najemno nakrájená
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Namočte cca 20 zkrácených špejlí do studené vody na 30 minut.

2 Brambory vařte ve vroucí osolené vodě 15–20 minut skoro doměkka, potom je zchlaďte ve studené vodě a osušte papírovými utěrkami.

3 Na dip vyšlehejte sýr s harissou, pažitkou, pořádnou špetkou soli a pepře a 1–2 lžičkami teplé vody, abyste získali požadovanou konzistenci. Odložte.

4 Na pracovní plochu rozložte proužky slaniny, do každého zabalte jednu předvařenou brambůrku a napíchněte na připravené špejle tak, abyste zajistili konce slaninových proužků.

5 Gril rozpalte na střední teplotu. Každý špízek pokapejte trochou oleje a potom je opékejte ze všech stran, celkem asi 10 minut, dokud není slanina pěkně křupavá. Podávejte s připraveným sýrovým dipem k namáčení.

Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit