Brambory na špízu? Ano! A jsou tuze dobré. Ba dokonce báječné. Přidejte sýrový dip a uvidíte, že na grilovačce zmizí mezi prvními.
Suroviny
Postup
Namočte cca 20 zkrácených špejlí do studené vody na 30 minut.
Brambory vařte ve vroucí osolené vodě 15–20 minut skoro doměkka, potom je zchlaďte ve studené vodě a osušte papírovými utěrkami.
Na dip vyšlehejte sýr s harissou, pažitkou, pořádnou špetkou soli a pepře a 1–2 lžičkami teplé vody, abyste získali požadovanou konzistenci. Odložte.
Na pracovní plochu rozložte proužky slaniny, do každého zabalte jednu předvařenou brambůrku a napíchněte na připravené špejle tak, abyste zajistili konce slaninových proužků.
Gril rozpalte na střední teplotu. Každý špízek pokapejte trochou oleje a potom je opékejte ze všech stran, celkem asi 10 minut, dokud není slanina pěkně křupavá. Podávejte s připraveným sýrovým dipem k namáčení.