Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brambůrky ve slanině se sýrovým dipem

Brambůrky ve slanině se sýrovým dipem

2/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3797 kcal
Bílkoviny 443 g
Sacharidy 105 g
Tuky 170 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brambory na špízu? Ano! A jsou tuze dobré. Ba dokonce báječné. Přidejte sýrový dip a uvidíte, že na grilovačce zmizí mezi prvními.

Suroviny

malé, s pěknou slupkou
sůl
slanina 10 plátků
podélně rozpůlených
rostlinný olej
na zakapání
Na sýrový dip
čerstvého
pažitka 1 PL
najemno nakrájená
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Namočte cca 20 zkrácených špejlí do studené vody na 30 minut.

2

Brambory vařte ve vroucí osolené vodě 15–20 minut skoro doměkka, potom je zchlaďte ve studené vodě a osušte papírovými utěrkami.

3

Na dip vyšlehejte sýr s harissou, pažitkou, pořádnou špetkou soli a pepře a 1–2 lžičkami teplé vody, abyste získali požadovanou konzistenci. Odložte.

4

Na pracovní plochu rozložte proužky slaniny, do každého zabalte jednu předvařenou brambůrku a napíchněte na připravené špejle tak, abyste zajistili konce slaninových proužků.

5

Gril rozpalte na střední teplotu. Každý špízek pokapejte trochou oleje a potom je opékejte ze všech stran, celkem asi 10 minut, dokud není slanina pěkně křupavá. Podávejte s připraveným sýrovým dipem k namáčení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín