Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1409 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 91 g
Tuky 99 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brokolicový salát je rychlý recept na večeři nebo svačinu. Se zakysanou smetanou, kukuřicí a opraženými semínky vzniká spojení, které uspokojí hlad i v časově náročné situaci. Pokud chcete, můžete podávat s čerstvým pečivem a pro masožravce přihoďte i ohřáté zbytky pečeného kuřete od oběda či opečenou slaninu.

Suroviny

kukuřice 1 konzerva
slunečnicová semínka 50 g
Česnekový dip
majonéza 3 PL
česnek 2 stroužky
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Nejdřív uvařte ve sloné vodě brokolici. Stačí krátce, asi 3–4 minuty, aby se nezničily obsažené vitamíny a nezešedla.

2

Semínka slunečnice opražte na pánvi bez oleje – musíte míchat a pozor, abyste je nespálili.

3

Kousky brokolice rozložte do velké mísy, zalijte polovinou omáčky, přidejte sýr feta, zasypte kukuřicí, nalijte zbytek omáčky a navrch posypte slunečnicí.

4

Salát lze jíst za studena a bez příloh. Pokud přeci jen chcete, podávejte s čerstvým pečivem.

Foto ilustrativní, zdroj: Pexels.com

Autor: perlazpolabi

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...