Brokolicový salát je rychlý recept na večeři nebo svačinu. Se zakysanou smetanou, kukuřicí a opraženými semínky vzniká spojení, které uspokojí hlad i v časově náročné situaci. Pokud chcete, můžete podávat s čerstvým pečivem a pro masožravce přihoďte i ohřáté zbytky pečeného kuřete od oběda či opečenou slaninu.
Suroviny
Postup
Nejdřív uvařte ve sloné vodě brokolici. Stačí krátce, asi 3–4 minuty, aby se nezničily obsažené vitamíny a nezešedla.
Semínka slunečnice opražte na pánvi bez oleje – musíte míchat a pozor, abyste je nespálili.
Kousky brokolice rozložte do velké mísy, zalijte polovinou omáčky, přidejte sýr feta, zasypte kukuřicí, nalijte zbytek omáčky a navrch posypte slunečnicí.
Salát lze jíst za studena a bez příloh. Pokud přeci jen chcete, podávejte s čerstvým pečivem.
Foto ilustrativní, zdroj: Pexels.com