Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Broskvový džem s levandulí

Tento džem byl na 6. Apetit pikniku nejprodávanějším produktem na stánku Josefíny Růžičkové (Džemy a marmelády Rose Garden). Až ochutnáte, pochopíte proč! Je totiž opravdu nezapomenutelný!

Vydání: 2016/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 14 ks 160g skleniček
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Zavařenina

Ingredience

    • 2kg zralých žlutomasých broskví
    • čerstvě vymačkaná šťáva z 1 citronu
    • 5–7 květů levandule
    • 16g citrusového pektinu
    • 600g krupicového cukru 

Příprava jídla

1 Broskve umyjte a spařte vroucí vodou. Po cca 5 minutách je přesuňte do studené vody a pak oloupejte. Oloupané broskve rozpulte, zbavte pecky a nakrájejte na kostičky.

Vložte do kastrolu, přidejte citronovou šťávu a umyté květy levandule. Levanduli je lepší natrhat i se stonky a svázat do kytice (jedním ze stonků), aby se vám pak květy lépe vyndávaly.

3 Ovoce za občasného míchání rozvařte na středním ohni. Potom květy levandule vyjměte.

4 Za stálého a intenzivního míchání (nejlépe kovovou metlou) přidejte citrusový pektin smíchaný se 2 lžícemi cukru. Vařte 1 minutu. Potom přidejte zbylý cukr a vařte 7 minut nebo případně i déle, pokud chcete mít džem hustší.

5 Ještě horký džem nalijte do skleniček.

NĚCO NAVÍC

Použijete-li skleničky WECK, dejte umyté sklenice i s víčky a gumičkami před dokončením džemu na 10 minut do trouby rozehřáté na 90–100°C. Po naplnění horkých skleniček horkým džemem se vám víčka krásně chytnou. WECK skleničky neotáčejte víkem dolů. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Višňový koláč s ovesnými vločkami a tvarohem

Sirup z červené řepy s lapachem

Rajčatová omáčka s chilli

Bezinkový koláč s limetkou

Jak na domácí zavařování?

REKLAMA

Přidat komentář