Brown-cheesecake

Brown-cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 30 minut Snadné

Suroviny

Korpus :
200 g máslových sušenek
100 g rozpuštěného másla

První vrstva - Sacher :
​200 g 50% čokolády
125 g másla
50 g cukr krupice
1 lžíce hořkého kakaa
2 vajíčka
3 lžíce hladké mouky

​Druhá vrstva :
​250 g Philadelphia
​200 g ricotty
​3 žloutky
​40 g cukr krupice
​1 vanilkový cukr
​šťáva z poloviny citronu
2 lžíce krupičky


​Malinové mramorování:
​1/2 hrnku malin mražených malin
​20-30 g cukr krupice

Hořká čokoláda a ovoce na ozdobu (maliny, jahody, borůvky)

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Nejprve si připravím malinové mramorování, povařím maliny s cukrem a propasíruji přes sítko, tak aby vznikla hladká omáčka. 

Dortovou formu vymažu máslem a vyložím pečícím papírem. Na korpus rozdrtím sušenky na jemno s smíchám s rozpušťeným máslem. Poté vtlačím do připravené formy.

​Nyní si připravím tmavou část Sacher-cheese, rozpustím čokoladu s máslem ve vodní lázni. Do vychladlé směsi zašlehám vejce, kakao a  hladkou mouku.   

A jako poslední si připravím sýrovou část, vyšlehám Philadelphii, ricottu, žloutky, cukr, citronou šťávu. 

​Na připravený korpus nanesu nejprve tmavou část, poté světlou část. Na vrch dám po lžicích malinovou omáčku a lehkým krouživým pohybem vytvořím na povrchu mramorový vzor a zároveň tím oživým chuť Sacher-cheesecaku. Pozor, tmavá část se nesmí narušit. 

​Brown-cheesecake peču v předem vyhřáté troubě při 165 °C cca 50 min. Na povrchu musí být pevný,ale zaroveň při zatřesení pružný. Poté troubu vypnu, pootevřu dvířka a nechám vychladnout, díky tomu na povrchu nepraskne. Následně přenesu do lednice. Když je Sacher-cheesecake vychladlý připravím si čokoládovou ozdobu, připravím si pruh folie široký jako Sacher-cheesecake, rozpustím čokoládu ve vodní lázni a pomocí cukrářského sáčku vyvořím proužky na folii, jakmile čokolada zmatní, ale není úplně tuhá přitisknu fólii na obvod dortu, nechám zcela vychlanout v lednici. Ozdobím dle fantazie ovocem. Dopuručuji podávat s omačkou z rozmačkaného ovoce (jahody, maliny, borůvky).  

 

 

Autor: iva80

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit