Suroviny
Korpus :
200 g máslových sušenek
100 g rozpuštěného másla
První vrstva - Sacher :
200 g 50% čokolády
125 g másla
50 g cukr krupice
1 lžíce hořkého kakaa
2 vajíčka
3 lžíce hladké mouky
Druhá vrstva :
250 g Philadelphia
200 g ricotty
3 žloutky
40 g cukr krupice
1 vanilkový cukr
šťáva z poloviny citronu
2 lžíce krupičky
Malinové mramorování:
1/2 hrnku malin mražených malin
20-30 g cukr krupice
Hořká čokoláda a ovoce na ozdobu (maliny, jahody, borůvky)
Nejprve si připravím malinové mramorování, povařím maliny s cukrem a propasíruji přes sítko, tak aby vznikla hladká omáčka.
Dortovou formu vymažu máslem a vyložím pečícím papírem. Na korpus rozdrtím sušenky na jemno s smíchám s rozpušťeným máslem. Poté vtlačím do připravené formy.
Nyní si připravím tmavou část Sacher-cheese, rozpustím čokoladu s máslem ve vodní lázni. Do vychladlé směsi zašlehám vejce, kakao a hladkou mouku.
A jako poslední si připravím sýrovou část, vyšlehám Philadelphii, ricottu, žloutky, cukr, citronou šťávu.
Na připravený korpus nanesu nejprve tmavou část, poté světlou část. Na vrch dám po lžicích malinovou omáčku a lehkým krouživým pohybem vytvořím na povrchu mramorový vzor a zároveň tím oživým chuť Sacher-cheesecaku. Pozor, tmavá část se nesmí narušit.
Brown-cheesecake peču v předem vyhřáté troubě při 165 °C cca 50 min. Na povrchu musí být pevný,ale zaroveň při zatřesení pružný. Poté troubu vypnu, pootevřu dvířka a nechám vychladnout, díky tomu na povrchu nepraskne. Následně přenesu do lednice. Když je Sacher-cheesecake vychladlý připravím si čokoládovou ozdobu, připravím si pruh folie široký jako Sacher-cheesecake, rozpustím čokoládu ve vodní lázni a pomocí cukrářského sáčku vyvořím proužky na folii, jakmile čokolada zmatní, ale není úplně tuhá přitisknu fólii na obvod dortu, nechám zcela vychlanout v lednici. Ozdobím dle fantazie ovocem. Dopuručuji podávat s omačkou z rozmačkaného ovoce (jahody, maliny, borůvky).