Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Brown-cheesecake

Popis receptu: 

Brown-cheese  - spojení dvou světem proslulých koláčů. 

Autor: Iva Štěpánová
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8-10 porcí
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Korpus :
    200 g máslových sušenek
    100 g rozpuštěného másla

    První vrstva - Sacher :
    ​200 g 50% čokolády
    125 g másla
    50 g cukr krupice
    1 lžíce hořkého kakaa
    2 vajíčka
    3 lžíce hladké mouky

    ​Druhá vrstva :
    ​250 g Philadelphia
    ​200 g ricotty
    ​3 žloutky
    ​40 g cukr krupice
    ​1 vanilkový cukr
    ​šťáva z poloviny citronu
    2 lžíce krupičky


    ​Malinové mramorování:
    ​1/2 hrnku malin mražených malin
    ​20-30 g cukr krupice

    Hořká čokoláda a ovoce na ozdobu (maliny, jahody, borůvky)

     

     

     

     


     

     

     

     

     

Příprava jídla

Nejprve si připravím malinové mramorování, povařím maliny s cukrem a propasíruji přes sítko, tak aby vznikla hladká omáčka. 

Dortovou formu vymažu máslem a vyložím pečícím papírem. Na korpus rozdrtím sušenky na jemno s smíchám s rozpušťeným máslem. Poté vtlačím do připravené formy.

​Nyní si připravím tmavou část Sacher-cheese, rozpustím čokoladu s máslem ve vodní lázni. Do vychladlé směsi zašlehám vejce, kakao a  hladkou mouku.   

A jako poslední si připravím sýrovou část, vyšlehám Philadelphii, ricottu, žloutky, cukr, citronou šťávu. 

​Na připravený korpus nanesu nejprve tmavou část, poté světlou část. Na vrch dám po lžicích malinovou omáčku a lehkým krouživým pohybem vytvořím na povrchu mramorový vzor a zároveň tím oživým chuť Sacher-cheesecaku. Pozor, tmavá část se nesmí narušit. 

​Brown-cheesecake peču v předem vyhřáté troubě při 165 °C cca 50 min. Na povrchu musí být pevný,ale zaroveň při zatřesení pružný. Poté troubu vypnu, pootevřu dvířka a nechám vychladnout, díky tomu na povrchu nepraskne. Následně přenesu do lednice. Když je Sacher-cheesecake vychladlý připravím si čokoládovou ozdobu, připravím si pruh folie široký jako Sacher-cheesecake, rozpustím čokoládu ve vodní lázni a pomocí cukrářského sáčku vyvořím proužky na folii, jakmile čokolada zmatní, ale není úplně tuhá přitisknu fólii na obvod dortu, nechám zcela vychlanout v lednici. Ozdobím dle fantazie ovocem. Dopuručuji podávat s omačkou z rozmačkaného ovoce (jahody, maliny, borůvky).  

 

 

Přidat komentář