Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 122
Více než hodinu Snadné 10 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5772 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 652 g
Tuky 278 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální kombinace šlehačkového krému a čokoládového brownies, rozhodně potěší. Čerstvé ovoce zase připomene, že léto je již za dveřmi. Pro milovníky čokolády, rozhodně ten správný dort.

Suroviny

Brownies korpus
vejce 2 ks
třtinový cukr 6 PL
(nebo podle chuti)
vysokoprocentní
kokosový olej 1 PL
mouka špaldová hladká 1 hrnek
mléko 350 ml
tvaroh ½ bal
plnotučný, vaničkový
Šlehačkový krém
šlehačky
polnotučný

Postup

1

Oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte sníh a žloutky smíchejte s cukrem.

2

Kokosový olej rozpusťte spolu s čokoládou. K mouce přidejte mléko, kakao, rozpuštěnou čokoládu, tvaroh, žloutky s cukrem a jako poslední jemně vmíchejte sníh s bílků.

3

Obě formy (jedna o průměru 18 cm, druhá 16 cm) lehce vymažte olejem a dno i boky vyložte pečícím papírem.

4

Těsto rozdělte do obou forem a dejte péct do trouby při 180 °C cca na 40–50 minut. Po upečení nechte korpusy zcela vychladnout na mřížce.

5

Mezitím připravte krém: Šlehačku vyšlehejte s cukrem a ztužovačem do měkkých špiček, nakonec přidejte tvaroh a ještě pořádně prošlehejte dotuha. Krém dejte vychladnout do lednice. 

6

Oba korpusy rozkrojte na dva pláty a krém přenedejte do cukrářského sáčku s kulatou špičkou většího průměru. Po celé ploše korpusu vytvořte ‚bobečky‘ tak, abyste ji celou zaplnili.

7

Postup opakujte u všech částí korpusu, včetně vrchního dílu.

8

Dort ozdobte borůvkami a jahodami. Po stranách můžete také vtlačit borůvky, nebo kousky jahod. 

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...