Ideální kombinace šlehačkového krému a čokoládového brownies, rozhodně potěší. Čerstvé ovoce zase připomene, že léto je již za dveřmi. Pro milovníky čokolády, rozhodně ten správný dort.
Suroviny
Postup
Oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte sníh a žloutky smíchejte s cukrem.
Kokosový olej rozpusťte spolu s čokoládou. K mouce přidejte mléko, kakao, rozpuštěnou čokoládu, tvaroh, žloutky s cukrem a jako poslední jemně vmíchejte sníh s bílků.
Obě formy (jedna o průměru 18 cm, druhá 16 cm) lehce vymažte olejem a dno i boky vyložte pečícím papírem.
Těsto rozdělte do obou forem a dejte péct do trouby při 180 °C cca na 40–50 minut. Po upečení nechte korpusy zcela vychladnout na mřížce.
Mezitím připravte krém: Šlehačku vyšlehejte s cukrem a ztužovačem do měkkých špiček, nakonec přidejte tvaroh a ještě pořádně prošlehejte dotuha. Krém dejte vychladnout do lednice.
Oba korpusy rozkrojte na dva pláty a krém přenedejte do cukrářského sáčku s kulatou špičkou většího průměru. Po celé ploše korpusu vytvořte ‚bobečky‘ tak, abyste ji celou zaplnili.
Postup opakujte u všech částí korpusu, včetně vrchního dílu.
Dort ozdobte borůvkami a jahodami. Po stranách můžete také vtlačit borůvky, nebo kousky jahod.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com