0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brownies dort se šlehačkovým krémem

Brownies dort se šlehačkovým krémem

Hodnocení receptu
4.8 / 5. Počet hodnocení: 59
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5772 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 652 g
Tuky 278 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
mouka špaldová hladká 1 hrnek
kakao holandského typu 1 PL
třtinový cukr 6 PL
kokosový olej 1 PL
čokoláda 200 g
tvaroh 0.5 bal
vejce 2 ks
Šlehačkový krém
smetana ke šlehání 500 ml
tvaroh měkký 250 g
vanilkový cukr 3 bal
ztužovač

Postup

1

Bílky a žloutky oddělíme. Z bílků vyšleháme sníh a žloutky smícháme s cukrem.

2

Kokosový olej rozpustíme spolu s čokoládou. K mouce přidáme mléko, kakao, rozpuštěnou čokoládu, tvaroh, žloutky s cukrem a jako poslední jemně vmícháme bílky.

3

Dvě formy ( 18 cm, 16 cm) vyložíme pečícím papírem a kraje vymažeme olejem.

4

Těsto rozdělíme do obou forem a dáme péct do trouby při 180 °C cca na 40 – 50 minut ( Záleží na  troubě). Po upečení je potřeba korpusy nechat zcela vychladnout. 

5

Mezitím nachystáme krém: Šlehačku vyšleháme s cukrem a smetanou fix,nakonec přidáme tvaroh, ještě pořádně prošleháme a dáme vychladnout do lednice. 

6

Korpusy rozkrojíme na dvě půlky a krém vložíme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou většího průměru. Na korpus vytvoříme po celé ploše ( “bobečky”). 

7

Postupu opakujeme u všech částí korpusu. Na vrchu vytvoříme bobánky také. 

8

Dort ozdobíme borůvkami a jahodami. Po stranách můžeme vtlačit borůvky, nebo kousky jahod. 

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit