0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brownies dort se šlehačkovým krémem

Brownies dort se šlehačkovým krémem

Hodnocení receptu
4.8 / 5. Počet hodnocení: 61
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5772 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 652 g
Tuky 278 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
mouka špaldová hladká 1 hrnek
kakao holandského typu 1 PL
třtinový cukr 6 PL
kokosový olej 1 PL
čokoláda 200 g
tvaroh ½ bal
vejce 2 ks
Šlehačkový krém
smetana ke šlehání 500 ml
tvaroh měkký 250 g
vanilkový cukr 3 bal
ztužovač

Postup

1

Bílky a žloutky oddělíme. Z bílků vyšleháme sníh a žloutky smícháme s cukrem.

2

Kokosový olej rozpustíme spolu s čokoládou. K mouce přidáme mléko, kakao, rozpuštěnou čokoládu, tvaroh, žloutky s cukrem a jako poslední jemně vmícháme bílky.

3

Dvě formy ( 18 cm, 16 cm) vyložíme pečícím papírem a kraje vymažeme olejem.

4

Těsto rozdělíme do obou forem a dáme péct do trouby při 180 °C cca na 40 – 50 minut ( Záleží na  troubě). Po upečení je potřeba korpusy nechat zcela vychladnout. 

5

Mezitím nachystáme krém: Šlehačku vyšleháme s cukrem a smetanou fix,nakonec přidáme tvaroh, ještě pořádně prošleháme a dáme vychladnout do lednice. 

6

Korpusy rozkrojíme na dvě půlky a krém vložíme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou většího průměru. Na korpus vytvoříme po celé ploše ( “bobečky”). 

7

Postupu opakujeme u všech částí korpusu. Na vrchu vytvoříme bobánky také. 

8

Dort ozdobíme borůvkami a jahodami. Po stranách můžeme vtlačit borůvky, nebo kousky jahod. 

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč