Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bublanina
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 45 minut Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4012 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 591 g
Tuky 119 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bublanina je asi nejjednodušší buchta na plech, kterou můžete upéct. Zároveň patří mezi nejoblíbenější moučníky. Proč? Kombinace kyprého vláčného těsto se šťavnatým ovocem je zkrátka neobyčejně dobrá a vyvolává ty nejsladší vzpomínky. Třešně jsou klasika, ale ovoce můžete zvolit podle chuti a sezony.

Související recepty

Suroviny

vejce 4 ks
+ na poprášení
rostlinný olej 50 ml
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
jemně nastrouhaná, podle chuti
vypeckované

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C a pekáček vyložte pečicím papírem.

2

Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Přidejte olej, smetanu, prošlehejte, vsypte mouku, kypřicí prášek, citronovou kůru a krátce prošlehejte. Vlijte do pekáčku, posypte třešněmi, vložte do trouby a pečte cca 20–25 minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/6

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...