Nejlepší jsou hned po upečení
Suroviny
fenyklová semínka
1
ČL
sezamová semínka
1
ČL
koriandrová semínka
1
ČL
sůl mořská
½
ČL
základní těsto
1
vykynuté
olivový olej
na vymazání formy a na potření bulek
Postup
1
1 Všechna semínka nahrubo semelte v robotu nebo podrťte v hmoždíři. Smíchejte se solí a dejte stranou.
2 Zahřejte troubu na 180 °C. Vykynuté těsto rozdělte na dvanáct kousků a vyválejte z nich kuličky. Dvanáct formiček na muffiny o objemu cca 125 ml vymažte olivovým olejem a rozdělte do nich polovinu směsi koření a soli. Do každé formičky vložte kousek těsta, potřete je olejem a všechny také posypte zbývající směsí. Pečte 20-25 minut, dozlatova.
2 Zahřejte troubu na 180 °C. Vykynuté těsto rozdělte na dvanáct kousků a vyválejte z nich kuličky. Dvanáct formiček na muffiny o objemu cca 125 ml vymažte olivovým olejem a rozdělte do nich polovinu směsi koření a soli. Do každé formičky vložte kousek těsta, potřete je olejem a všechny také posypte zbývající směsí. Pečte 20-25 minut, dozlatova.