Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bulky s fenyklem a koriandrem

Zatím nehodnoceno
Na 12 bulek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 82 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 4 g
Tuky 6 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Nejlepší jsou hned po upečení

Související recepty

Suroviny

fenyklová semínka 1 ČL
sezamová semínka 1 ČL
koriandrová semínka 1 ČL
sůl mořská ½ ČL
základní těsto 1
vykynuté
olivový olej
na vymazání formy a na potření bulek

Postup

1
1 Všechna semínka nahrubo semelte v robotu nebo podrťte v hmoždíři. Smíchejte se solí a dejte stranou.

2 Zahřejte troubu na 180 °C. Vykynuté těsto rozdělte na dvanáct kousků a vyválejte z nich kuličky. Dvanáct formiček na muffiny o objemu cca 125 ml vymažte olivovým olejem a rozdělte do nich polovinu směsi koření a soli. Do každé formičky vložte kousek těsta, potřete je olejem a všechny také posypte zbývající směsí. Pečte 20-25 minut, dozlatova.

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...