Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bulky s tymiánem a s česnekovým máslem

Domácím houstičkám se nic nevyrovná. A co teprve když jsou s česnekovým máslem a/nebo se sýrovým překvapením! 

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 16 kousků
Doba přípravy: Do hodiny
+ 2 hodiny kynutí
PT10M
Pečení 0:10
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 500g hladké mouky 00 nebo světlé chlebové mouky + navíc na poprášení
    • 7g sáček instantního droždí
    • 2 lžičky soli
    • 1,5 lžičky krupicového cukru
    • 3 lžíce olivového oleje + na vymazání mísy
    • 1 lžíce sušeného tymiánu nebo přiměřené množství lístků čerstvého (nemusí být)
    • 120g sýra fontina nebo gruyère

    K PODÁVÁNÍ

    • svazek čerstvého tymiánu
    • 125g změklého másla
    • 4 stroužky česneku, utřené
    • vločková mořská sůl 

Příprava jídla

1 Ve velké míse smíchejte mouku, droždí, sůl a cukr. Můžete to udělat příborovým nožem. Uprostřed udělejte důlek, vlijte do něj 300ml vlažné vody a olivový olej.

2 Pomalu vmíchávejte mouku od krajů do tekutiny, aby začalo vznikat těsto. Přeneste ho na mírně pomoučněný vál a začněte ho hníst, nelekejte se, těsto je hodně vlhké (mokré). Nenechte se svést a nepřisypávejte mouku, bulky by byly moc hutné. Vytrvejte a hněťte těsto 10 minut, aby bylo hladké a pružné.

3 Hladké těsto vložte do mísy vytřené olejem, zakryjte a nechte 1 hodinu kynout. (Těsto je možné připravit večer dopředu a nechat do rána kynout v míse dobře vymazané olejem uložené v chladničce.)

4 Těsto znovu dobrých 10 minut propracovávejte a vyhánějte z něj vzduch, nakonec do něj zapracujte tymián podle chuti. Pak ho rozdělte na 2 díly a vytvarujte z nich dlouhé šišky. Každou rozkrájejte na 8 kousků. Vytvarujte z nich kuličky, do poloviny zabalte po přiměřeně velké kostičce sýra.

5 Nechte znovu hodinu kynout na plechu vyloženém pečicím papírem, zakryté utěrkou. Mezitím předehřejte troubu na 220°C. (Tento krok se týká i těsta kynutého v chladničce.)

6 Pečte cca 5–10 minut. Upečené bulky přeneste na mřížku a nechte zchladnout (ne úplně), při poklepání na spodek by ty nenaplněné měly znít dutě. Pro ještě větší efekt podávejte vlažné, osolené, naříznuté v půli a s vloženými snítkami tymiánu. V mističce zvlášť podávejte máslo utřené s česnekem a trochou soli. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cibulový chléb

Bulky s fenyklem a koriandrem

Vláčné domácí housky

Celozrnný špaldový chléb se semínky

Cibulovo-česneková polévka s pórkem

Krůtí stehna pečená s česnekem a rozmarýnem

Ryba s cibulí a paprikou

Těstoviny s česnekovou omáčkou z jednoho hrnce

Trojcibulový dip

Neodolatelné domácí pečivo

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Jsou skvělé, ověřeno mnohokrát :-)
Obrazek uzivatele
To jsme moc rádi, děkujeme :-)!

Přidat komentář