
Burrito s rýží a uzeným kuřetem
Naditým burritem zaručeně potěšíte celou rodinu. Navíc s náplní si můžete opravdu vyhrát a namíchat je podle své chuti.
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 červená paprika, zbavená semeníku a nakrájená na kostičky
- 2 řapíky celeru, nakrájené na plátky
- 6 jarních cibulek, nakrájených na kolečka
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 1 čerstvá červená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená na plátky
- 1 svazek koriandru, stonky a lístky zvlášť
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 250g vařené rýže natural
- kůra a šťáva z 1 biocitronu
- 250g vykostěného uzeného kuřecího masa nebo jiného zbylého masa
- 3 vrchovaté lžíce kvalitní BBQ omáčky
- 4 velké pšeničné tortilly
- 50g sýra feta
- 4 lžíce zakysané smetany
- chilli omáčka k podávání
Příprava jídla
1 V pánvi na oleji opékejte zhruba 5 minut všechnu zeleninu, česnek, chilli papričku a nasekané stonky koriandru, osolte a opepřete. Potom do pánve přidejte uvařenou rýži, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu a míchejte ještě dalších 5 minut.
2 Mezitím promíchejte natrhané kuřecí maso s barbecue omáčkou a na jiné, nepřilnavé pánvi ho zprudka opékejte 5–10 minut, až bude křupavé a povrch lehce zkaramelizuje.
3 V pánvi nasucho rozpečte tortilly. Rozdělte na ně ochucenou rýži a kuřecí maso – vždy na dvě třetiny každé placky. Posypte koriandrovými lístky, rozdrobenou fetou a zarolujte – prázdnou třetinu tortilly přehněte přes náplň, tortillu pootočte o 90° a zarolujte – tak vám náplň nevyteče spodem. Podávejte se lžící zakysané smetany a pokapané chilli omáčkou.
Přidat komentář