Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Burrito s rýží a uzeným kuřetem

Naditým burritem zaručeně potěšíte celou rodinu. Navíc s náplní si můžete opravdu vyhrát a namíchat je podle své chuti.

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Opékání 0:20
Kuře

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 červená paprika, zbavená semeníku a nakrájená na kostičky
    • 2 řapíky celeru, nakrájené na plátky
    • 6 jarních cibulek, nakrájených na kolečka
    • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • 1 čerstvá červená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená na plátky
    • 1 svazek koriandru, stonky a lístky zvlášť
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 250g vařené rýže natural
    • kůra a šťáva z 1 biocitronu
    • 250g vykostěného uzeného kuřecího masa nebo jiného zbylého masa
    • 3 vrchovaté lžíce kvalitní BBQ omáčky
    • 4 velké pšeničné tortilly
    • 50g sýra feta
    • 4 lžíce zakysané smetany
    • chilli omáčka k podávání 

Příprava jídla

1 V pánvi na oleji opékejte zhruba 5 minut všechnu zeleninu, česnek, chilli papričku a nasekané stonky koriandru, osolte a opepřete. Potom do pánve přidejte uvařenou rýži, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu a míchejte ještě dalších 5 minut.

2 Mezitím promíchejte natrhané kuřecí maso s barbecue omáčkou a na jiné, nepřilnavé pánvi ho zprudka opékejte 5–10 minut, až bude křupavé a povrch lehce zkaramelizuje.

3 V pánvi nasucho rozpečte tortilly. Rozdělte na ně ochucenou rýži a kuřecí maso – vždy na dvě třetiny každé placky. Posypte koriandrovými lístky, rozdrobenou fetou a zarolujte – prázdnou třetinu tortilly přehněte přes náplň, tortillu pootočte o 90° a zarolujte – tak vám náplň nevyteče spodem. Podávejte se lžící zakysané smetany a pokapané chilli omáčkou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí polévka s bramborami a špenátem

Těstovinový salát s jablky, sýrem a špenátem

Ryba na víně se zeleninou

Macaroni and cheese

Inspirace do kuchyně: rýže 30x a stále jinak!

REKLAMA

Přidat komentář