Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bylinková polévka s pečenými pastinákovými hranolky
Bylinková s pečenými pastinákovými hranolky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bylinková polévka s pečenými pastinákovými hranolky

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1225 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 141 g
Tuky 45 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zeleného lupení všeho druhu je na jaře všude plno. Nepatří jen do salátů, v tomto receptu na báječnou polévku zužitkujete rozmanité jarní druhy. 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
nakrájená nadrobno
vývar zeleninový 1,5 l
rozebraná na růžičky
polníček 120 g
nebo lépe jarní lupení (např. mladé kopřivy, bršlice kozí noha, pampeliška, sedmikráska, jitrocel) a výhonků (např. hráškových)
nebo kokosové mléko
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na hranolky
oloupaný
rostlinný olej 1 PL
K podávání
hráškové výhonky
sezamová semínka
bílá

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Pastinák nakrájejte na hranolky. Vsypte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem, promíchejte a pečte cca 15–20 minut. 

2

Na polévku rozehřejte v hrnci olej, vsypte cibuli a nechte zesklovatět. Přilijte vývar, vsypte brokolici, medvědí česnek a nechte 5 minut vařit. Přidejte polníček či jiné lupení, špenát, přilijte smetanu a vše rozmixujte dohladka. Osolte a opepřete.

3

Ozdobte medvědím česnekem, chia semínky, hráškovými výhonky a sezamem a podávejte s pastinákovými hranolky lehce posypanými chia semínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/4

Apetit magazín