Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bylinková polévka s pečenými pastinákovými hranolky
Bylinková s pečenými pastinákovými hranolky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bylinková polévka s pečenými pastinákovými hranolky

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1225 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 141 g
Tuky 45 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zeleného lupení všeho druhu je na jaře všude plno. Nepatří jen do salátů, v tomto receptu na báječnou polévku zužitkujete rozmanité jarní druhy. 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
nakrájená nadrobno
vývar zeleninový 1,5 l
rozebraná na růžičky
polníček 120 g
nebo lépe jarní lupení (např. mladé kopřivy, bršlice kozí noha, pampeliška, sedmikráska, jitrocel) a výhonků (např. hráškových)
nebo kokosové mléko
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na hranolky
oloupaný
rostlinný olej 1 PL
K podávání
hráškové výhonky
sezamová semínka
bílá

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Pastinák nakrájejte na hranolky. Vsypte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem, promíchejte a pečte cca 15–20 minut. 

2

Na polévku rozehřejte v hrnci olej, vsypte cibuli a nechte zesklovatět. Přilijte vývar, vsypte brokolici, medvědí česnek a nechte 5 minut vařit. Přidejte polníček či jiné lupení, špenát, přilijte smetanu a vše rozmixujte dohladka. Osolte a opepřete.

3

Ozdobte medvědím česnekem, chia semínky, hráškovými výhonky a sezamem a podávejte s pastinákovými hranolky lehce posypanými chia semínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/4

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč