Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bylinkové gnocchi s bazalkovým olejem
Bylinkové gnocchi s bazalkovým olejem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bylinkové gnocchi s bazalkovým olejem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3039 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 113 g
Tuky 220 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace bylinek a citronové kůry v nočkovém těstě je přímo božská!

Suroviny

ricotta 500 g
strouhaný
vejce 2 ks
lehce prošlehaná
+ trocha na posypání válu
nastrouhaná
máta hrst
pořádná hrst nasekaných lístků
petrželka hrst
hladkolistá, pořádná hrst nasekaných lístků
bazalka 2 hrsti
nasekané
sůl mořská
pepř
drcený černý
strouhaný, k podávání
strouhaná, k podávání
Na bazalkový olej
bazalka 3 hrsti
lístky, nasekané
olivový olej 120 ml
strouhaný
sůl mořská
pepř
drcený černý

Postup

1

Přísady na bazalkový olej zpracujte v mixéru najemno.

2

Prvních osm přísad dejte do mísy, osolte, opepřete, důkladně promíchejte a zpracujte v těsto. Na mírně pomoučněném válu z něj uválejte čtyři patnácticentimetrové hádky. Pokrájejte je na dvoucentimetrové kousky a ty lehce zmáčkněte vidličkou. Přiveďte k varu pořádný hrnec osolené vody. Po částech v něm vařte gnocchi doměkka, dvě až tři minuty. Vyjměte děrovanou naběračkou, nechte okapat na cedníku a přemístěte do misek, ve kterých je budete podávat.

3

Uvařené noky servírujte promíchané s olejem a posypané parmazánem a citronovou kůrou.

NĚCO NAVÍC: Gnocchi vařte v prudce vroucí vodě a v několika várkách, aby se neslepily. Jakmile vyplavou k hladině, máte uvařeno. Vyjměte je děrovanou lžící a nechte okapat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín