Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bylinkový salát s rajčaty, chorizem a fazolemi

Nemáte-li v oblibě rajčata, můžete je v receptu na bylinkový salát nahradit pečenými paprikami. Klobásku chorizo lze vyměnit za pečenou slaninu.

Vydání: 2013/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Opékání 0:10
Salát Středomořská

Ingredience

    • 150 g klobásy chorizo, na kolečka
    • 2x 400g konzerva bílých fazolí, scezených a propláchnutých
    • 150 g třešňových rajčátek, rozčtvrcených 
    • 2 velké hrsti bylinek (jako je kerblík, a petrželka) anebo rukoly

    NA ZÁLIVKU

    • 1 lžíce červeného vinného octa
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • špetka krupicového cukru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 lžíce řepkového nebo olivového oleje

Příprava jídla

1 Na zálivku v malé misce promíchejte vinný ocet s česnekem a hořčicí, přidejte špetku cukru a osolte a opepřete. Zašlehejte olej, abyste získali hladkou a jemnou zálivku. Odložte stranou.

2 Na pánvi na středním ohni opečte kolečka choriza, aby pustily tuk. Pak je vyjměte a osušte papírovou utěrkou.

3 Do vytřené pánve přidejte fazole, přilijte zálivku, prohřejte a dejte do salátové mísy. Přidejte rajčátka a bylinky či rukolu, lehce prohoďte, ozdobte chorizem a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Teplý BLT salát

Salát s quinoou, kukuřicí a ředkvičkami

Salát s cizrnou a lilkem

Zamilujte si luštěniny

Syté & pestré saláty

Přidat komentář