
Bylinkový salát s rajčaty, chorizem a fazolemi
Nemáte-li v oblibě rajčata, můžete je v receptu na bylinkový salát nahradit pečenými paprikami. Klobásku chorizo lze vyměnit za pečenou slaninu.
Vydání: 2013/9
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 150 g klobásy chorizo, na kolečka
- 2x 400g konzerva bílých fazolí, scezených a propláchnutých
- 150 g třešňových rajčátek, rozčtvrcených
- 2 velké hrsti bylinek (jako je kerblík, a petrželka) anebo rukoly
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 1 stroužek česneku, drcený
- 1 lžíce dijonské hořčice
- špetka krupicového cukru
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 3 lžíce řepkového nebo olivového oleje
NA ZÁLIVKU
Příprava jídla
1 Na zálivku v malé misce promíchejte vinný ocet s česnekem a hořčicí, přidejte špetku cukru a osolte a opepřete. Zašlehejte olej, abyste získali hladkou a jemnou zálivku. Odložte stranou.
2 Na pánvi na středním ohni opečte kolečka choriza, aby pustily tuk. Pak je vyjměte a osušte papírovou utěrkou.
3 Do vytřené pánve přidejte fazole, přilijte zálivku, prohřejte a dejte do salátové mísy. Přidejte rajčátka a bylinky či rukolu, lehce prohoďte, ozdobte chorizem a podávejte.
Přidat komentář