Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čajové sendviče s mátou a okurkou
Čajové sendviče s mátou a okurkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čajové sendviče s mátou a okurkou

4.7/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5152 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 923 g
Tuky 87 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čajové sendviče mají podle tradice zahnat malý odpolední hlad. Měly by být o velikosti dvou soust a připravené z bílého chleba.

Suroviny

máta hrst
čerstvé lístky, omyté, nasekané
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
větší, oloupaná, nahrubo nastrouhaná a vyždímaná
světlý, lze nahradit chlebem French country z Bakeshopu

Postup

1

V míse smíchejte máslo, sýr, přidejte mátu a dochuťte solí a pepřem.

2

Směsí potřete polovinu chlebů, ozdobte okurkou, přiklopte zbylými krajíci, odřízněte kůrky a sendviče diagonálně překrojte.

NĚCO NAVÍC
Čerstvý krémový sýr koupíte běžně v supermarketech, například pod značkou Philadelphia.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...