Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čajové sendviče s uzeným kuřetem a okurkou

Tenhle recept je opravdu supersnadný. Chcete-li z něj udělat ‚vyšší dívčí‘, nahraďte uzené kuře pekingskou kachnou – recept najdete zde, na www.apetitonline.cz, nebo v naší kuchařce Tajemství Východu –, popřípadě kuřetem à la pekingská kachna opět z našeho webu. Nebo použijte jakoukoli drůbeží pečínku. 

Vydání: 2015/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 16 sendvičů
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Vaření 0:05
Sendvič

Ingredience

    • 1 uzené kuře, maso s kůží obrané a prohřáté v mikrovlnné či běžné troubě, na pánvi nebo pod grilem
    • 60ml omáčky hoisin (viz Něco navíc)
    • 60ml švestkové omáčky (plum sauce)
    • 16 plátků bílého sendvičového (většího toustového) chleba
    • 1,5 salátové nebo polní okurky, nakrájené na tenké dlouhé plátky
    • 1 jarní cibulka, nakrájená na tenká šikmá kolečka
    • klínky limety k podávání

    NA OCHUCENOU MAJONÉZU

    • 100g majonézy
    • 3 lžičky limetové šťávy
    • 2 lžíce nadrobno nakrájeného koriandru 

Příprava jídla

1 V míse pořádně promíchejte prohřáté uzené kuře a obě omáčky

2 V jiné misce smíchejte přísady na ochucenou majonézu. Majonézou pak podle chuti potřete plátky chleba zbavené kůrek. Z kuřete oklepejte přebytečnou marinádu a obložte jím polovinu plátků chleba. Poklaďte okurkou, posypte jarní cibulkou a přiklopte zbylým chlebem, přepulte a ihned podávejte doplněné klínky limety k pokapání.

 

NĚCO NAVÍC

Omáčka hoisin se používá při přípravě asijských smažených jídel a jako marináda na maso. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čajové sendviče s vajíčkovou pomazánkou

Čajové sendviče s mátou a okurkou

Čajové sendviče s karamelizovanou cibulí

Sendviče s kuřetem a rukolou

Korejský sendvič s hovězím masem a cibulkovým salátem

Sendvič larb gai

REKLAMA

Přidat komentář