Nebojte se nezvyklého spojení a ochutnejte chladivý krém v podobě, v jaké by ho připravil pravý Ital. Italové jsou totiž známí svou láskou k dobré kávě, a právě kávová příchuť je tou první, která je napadne (hned po vanilkové) při výrobě zmrzliny, jogurtu, pudinku či třeba mléčného koktejlu.
Suroviny
ricotta
400
g
měkká
moučkový cukr
130
g
káva instantní
10
g
jogurt řeckého typu
100
g
mléko
200
ml
nebo skořice, na posypání
Postup
1
Instantní kávu rozmíchejte ve 3 lžících vroucí vody. Prošlehejte ji s ricottou a moučkovým cukrem, až získáte nadýchaný krém. Přimíchejte jogurt a rozdělte do 4 sklenic.
2
Dejte na 30 minut do mrazáku. V přístroji na cappuccino nebo k tomu určenou metličkou vyrobte mléčnou pěnu. Rozdělte ji na kávový krém a poprašte kakaem nebo skořicí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kávové osvěžení(14 receptů )
- Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou(34 receptů )