Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cappuccino s ricottou
Cappuccino s ricottou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cappuccino s ricottou

4.7/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1384 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 160 g
Tuky 56 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se nezvyklého spojení a ochutnejte chladivý krém v podobě, v jaké by ho připravil pravý Ital. Italové jsou totiž známí svou láskou k dobré kávě, a právě kávová příchuť je tou první, která je napadne (hned po vanilkové) při výrobě zmrzliny, jogurtu, pudinku či třeba mléčného koktejlu.

Suroviny

ricotta 400 g
měkká
káva instantní 10 g
mléko 200 ml
nebo skořice, na posypání

Postup

1

Instantní kávu rozmíchejte ve 3 lžících vroucí vody. Prošlehejte ji s ricottou a moučkovým cukrem, až získáte nadýchaný krém. Přimíchejte jogurt a rozdělte do 4 sklenic.

2

Dejte na 30 minut do mrazáku. V přístroji na cappuccino nebo k tomu určenou metličkou vyrobte mléčnou pěnu. Rozdělte ji na kávový krém a poprašte kakaem nebo skořicí.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/7

Apetit magazín