0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Carbonara s brokolicí a lososem

Carbonara s brokolicí a lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Carbonara s brokolicí a lososem

4.5 / 5. Počet hodnocení: 36
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3345 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 210 g
Tuky 193 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémová omáčka ze žloutků se obvykle k těstovinám připravuje se slaninou. S lososem a brokolicí však stojí také za ochutnání.

Suroviny

olivový olej
česnek 1 stroužek
chilli sušené 1 špetka
drcené
žloutek 4 ks
30%
losos 300 g
čerstvý
tagliatelle 320 g

Postup

1

Na 2 lžících olivového oleje zpěňte nasekaný stroužek česneku, přidejte špetku drceného chilli, 250 g pokrájené brokolice, sůl a opékejte 10 minut; můžete podle potřeby podlít vodou. Rozmíchejte 4 žloutky v 5 lžících 30% smetany.

2

Zvlášť na lžíci olivového oleje opečte 300 g čerstvého lososa nakrájeného na sousta a osoleného. Do pánve k brokolici přimíchejte tagliatelle, přidejte žloutkový krém a míchejte, až bude směs krémová. Podávejte s připraveným lososem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč