0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Carbonara s brokolicí a lososem

Carbonara s brokolicí a lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Carbonara s brokolicí a lososem

4.5 / 5. Počet hodnocení: 36
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3345 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 210 g
Tuky 193 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémová omáčka ze žloutků se obvykle k těstovinám připravuje se slaninou. S lososem a brokolicí však stojí také za ochutnání.

Suroviny

olivový olej
česnek 1 stroužek
chilli sušené 1 špetka
drcené
brokolice 250 g
žloutek 4 ks
smetana 5 PL
30%
losos 300 g
čerstvý
tagliatelle 320 g

Postup

1

Na 2 lžících olivového oleje zpěňte nasekaný stroužek česneku, přidejte špetku drceného chilli, 250 g pokrájené brokolice, sůl a opékejte 10 minut; můžete podle potřeby podlít vodou. Rozmíchejte 4 žloutky v 5 lžících 30% smetany.

2

Zvlášť na lžíci olivového oleje opečte 300 g čerstvého lososa nakrájeného na sousta a osoleného. Do pánve k brokolici přimíchejte tagliatelle, přidejte žloutkový krém a míchejte, až bude směs krémová. Podávejte s připraveným lososem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit