Prostá úprava co nejlepších surovin - tak by se dal charakterizovat přístup nekompromisního šéfkuchaře Pohlreicha. Ochutnejte carpaccio z červené řepy podle Zdeňka Pohlreicha v opravdu luxusním pojetí.
Suroviny
červená řepa
2
ks
olivový olej
100
ml
med
2
PL
květový, ne lesní
krupicový cukr
1
PL
vinný ocet bílý
2
PL
pomerančový džus
3
PL
tymián
sůl
pepř
sójová omáčka
1
PL
zázvor (čerstvý)
3
cm
kozí sýr čerstvý
150
g
piniové oříšky
1
hrst
Postup
1
Očištěnou řepu nakrájejte na co nejtenčí plátky, nejlépe na mandolíně.
2
Ocet svařte se solí a cukrem, přidejte med, pepř, olej, džus a tymián, sójovou omáčku a rozšlehejte. Čerstvý zázvor nastrouhejte (i se slupkou), vymačkejte z něj šťávu a tu poté nalijte k marinádě.
3
Marinádu nalijte do silného igelitového sáčku a naložte do ní plátky řepy. Měly by tam zůstat alespoň 12 hodin, mohou tam ale být i dva dny.
4
Plátky řepy naaranžujte na talíř, rozdrobte na ně sýr a posypte nasucho opraženými piniovými semínky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Červená řepa: 41 receptů s královnou studené kuchyně(41 receptů)
- Škola vaření: Carpaccio tenké jako papír (12 receptů)
Komentáře
09.07.2016 20:39
Velmi vydareny recept! Repa
Velmi vydareny recept! Repa chuti fantasticky! Vyborna je aj ako priloha k luxusnej domacej pecenovej pastete (alebo foie gras).... Len zavriem oci a sme vo francuzsku ;)