Prostá úprava co nejlepších prostých surovin – tak by se dal charakterizovat přístup nekompromisního šéfkuchaře. Ochutnejte carpaccio z červené řepy podle Zdeňka Pohlreicha v opravdu luxusním pojetí.
Suroviny
Postup
Očištěnou řepu nakrájejte na co nejtenčí plátky, nejlépe na mandolíně.
Ocet svařte v malém rendlíku se solí a cukrem, přidejte med, čerstvě mletý pepř, olej, džus a tymián, sójovou omáčku a rozšlehejte. Čerstvý zázvor nastrouhejte (i se slupkou), vymačkejte z něj šťávu a tu poté nalijte k marinádě.
Marinádu nalijte do silného igelitového sáčku a naložte do ní plátky řepy, tak aby byly pohořené. Marinujte alespoň 12 hodin, nejdéle 2 dny.
Plátky řepy naaranžujte na talíř, rozdrobte na ně sýr a posypte nasucho opraženými piniovými semínky a lístky čerstvého tymiánu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Červená řepa: 41 receptů s královnou studené kuchyně(41 receptů )
- Škola vaření: Carpaccio tenké jako papír (12 receptů )
Komentáře
Velmi vydareny recept! Repa chuti fantasticky! Vyborna je aj ako priloha k luxusnej domacej pecenovej pastete (alebo foie gras).... Len zavriem oci a sme vo francuzsku ;)