Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Carpaccio z červené řepy podle Zdeňka Pohlreicha
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 219
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1764 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 124 g
Tuky 120 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Prostá úprava co nejlepších prostých surovin – tak by se dal charakterizovat přístup nekompromisního šéfkuchaře. Ochutnejte carpaccio z červené řepy podle Zdeňka Pohlreicha v opravdu luxusním pojetí.

Suroviny

olivový olej 100 ml
med 2 PL
vinný ocet bílý 2 PL
pomerančový džus 3 PL
tymián
+ navíc k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý
sójová omáčka 1 PL
zázvor (čerstvý) 3 cm
piniové oříšky 1 hrst

Postup

1

Očištěnou řepu nakrájejte na co nejtenčí plátky, nejlépe na mandolíně.

2

Ocet svařte v malém rendlíku se solí a cukrem, přidejte med, čerstvě mletý pepř, olej, džus a tymián, sójovou omáčku a rozšlehejte. Čerstvý zázvor nastrouhejte (i se slupkou), vymačkejte z něj šťávu a tu poté nalijte k marinádě.

3

Marinádu nalijte do silného igelitového sáčku a naložte do ní plátky řepy, tak aby byly pohořené. Marinujte alespoň 12 hodin, nejdéle 2 dny.

4

Plátky řepy naaranžujte na talíř, rozdrobte na ně sýr a posypte nasucho opraženými piniovými semínky a lístky čerstvého tymiánu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Komentáře

09.07.2016 20:39

Velmi vydareny recept! Repa chuti fantasticky! Vyborna je aj ako priloha k luxusnej domacej pecenovej pastete (alebo foie gras).... Len zavriem oci a sme vo francuzsku ;)

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...