0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Carpaccio z červené řepy podle Zdeňka Pohlreicha

Carpaccio z červené řepy podle Zdeňka Pohlreicha

4.2 / 5. Počet hodnocení: 183
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1764 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 124 g
Tuky 120 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Prostá úprava co nejlepších surovin - tak by se dal charakterizovat přístup nekompromisního šéfkuchaře Pohlreicha. Ochutnejte carpaccio z červené řepy podle Zdeňka Pohlreicha v opravdu luxusním pojetí.

Suroviny

červená řepa 2 ks
olivový olej 100 ml
med 2 PL
květový, ne lesní
krupicový cukr 1 PL
vinný ocet bílý 2 PL
pomerančový džus 3 PL
tymián
sůl
pepř
sójová omáčka 1 PL
zázvor (čerstvý) 3 cm
kozí sýr čerstvý 150 g
piniové oříšky 1 hrst

Postup

1

Očištěnou řepu nakrájejte na co nejtenčí plátky, nejlépe na mandolíně.

2

Ocet svařte se solí a cukrem, přidejte med, pepř, olej, džus a tymián, sójovou omáčku a rozšlehejte. Čerstvý zázvor nastrouhejte (i se slupkou), vymačkejte z něj šťávu a tu poté nalijte k marinádě.

3

Marinádu nalijte do silného igelitového sáčku a naložte do ní plátky řepy. Měly by tam zůstat alespoň 12 hodin, mohou tam ale být i dva dny.

4

Plátky řepy naaranžujte na talíř, rozdrobte na ně sýr a posypte nasucho opraženými piniovými semínky.

Související články

Proč na jaře nepřehlížet červenou řepu?
  • Zdraví a výživa

Proč na jaře nepřehlížet červenou řepu?

Obyčejná červená řepa se našim stolům často vyhýbá. To je ale obrovská škoda, protože je nejen velmi chutná, ale také velmi zdravá. Pomůže s jarní očistou organismu, posílí imunitu a dokonce zpomaluje projevy stárnutí. Sepsali jsme pro vás...
12 rad jak pracovat s červenou řepu
  • Tipy a triky

12 rad jak pracovat s červenou řepu

Červená řepa je vynikající zelenina. Ale díky své intenzivní barvě může být práce s ní trochu náročnější. Pokud ovšem neznáte těchto 12 zásad...     ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Komentáře

Lucia Lucká

Velmi vydareny recept! Repa chuti fantasticky! Vyborna je aj ako priloha k luxusnej domacej pecenovej pastete (alebo foie gras).... Len zavriem oci a sme vo francuzsku ;)

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit