Carpaccio z červené řepy podle Zdeňka Pohlreicha

Carpaccio z červené řepy podle Zdeňka Pohlreicha

3.6 / 5. Počet hodnocení: 180
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1764 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 124 g
Tuky 120 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Prostá úprava co nejlepších surovin - tak by se dal charakterizovat přístup nekompromisního šéfkuchaře Pohlreicha. Ochutnejte červenou řepu v jeho luxusním pojetí.

Suroviny

červená řepa 2 ks
olivový olej 100 ml
med 2 PL
květový, ne lesní
krupicový cukr 1 PL
vinný ocet bílý 2 PL
pomerančový džus 3 PL
tymián
sůl
pepř
sójová omáčka 1 PL
zázvor (čerstvý) 3 cm
kozí sýr čerstvý 150 g
piniové oříšky 1 hrst

1 Očištěnou řepu nakrájejte na co nejtenčí plátky, nejlépe na mandolíně. Ocet svařte se solí a cukrem, přidejte med, pepř, olej, džus a tymián, sójovou omáčku a rozšlehejte. Čerstvý zázvor nastrouhejte (i se slupkou), vymačkejte z něj šťávu a tu poté nalijte k marinádě.

2 Marinádu nalijte do silného igelitového sáčku a naložte do ní plátky řepy. Měly by tam zůstat alespoň 12 hodin, mohou tam ale být i dva dny.

3 Plátky řepy naaranžujte na talíř, rozdrobte na ně sýr a posypte nasucho opraženými piniovými semínky.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Komentáře

Lucia Lucká

Velmi vydareny recept! Repa chuti fantasticky! Vyborna je aj ako priloha k luxusnej domacej pecenovej pastete (alebo foie gras).... Len zavriem oci a sme vo francuzsku ;)

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit