Carpaccio z jesetera s citronovým dresinkem a kaviárem

Carpaccio z jesetera s citronovým dresinkem a kaviárem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 610 kcal
Bílkoviny 18 g
Cukr 18 g
Tuky 51 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Carpaccio připravujte zásadně jen z čerstvé ryby – její maso je pevné a bez zápachu.

Suroviny

jeseter 1 filet
bez kůže (1 porce 70 g)
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
třtinový cukr 1 ČL
kapary
olivový olej bazalkový 50 ml
Na ozdobu
citronová kůra
nastrouhaná z půlky biocitronu
cibule červená 1 ks
malá
vinný ocet červený 30 ml
petrželka snítka
kaviár jesetera nemusí být
1 Z olivového oleje, špetky soli, pepře a cukru si připravte marinádu.

2 Filet jesetera nakrájejte na velmi tenké plátky a vyskládejte jeden vedle druhého na pečicí papír. Potřete je připravenou marinádou; můžete na to použít štětec nebo mašlovačku. Přiklopte dalším kusem pečicího papíru a lehce rozklepejte paličkou na maso nebo přejeďte válečkem. Překlopte na talíř. Stáhněte horní přilepený pečicí papír, znovu potřete marinádou a odložte stranou.

3 Najemno nasekanou červenou cibuli zakapejte červeným vinným octem a nechte marinovat. Petržel nasekejte nadrobno. Z citronu vykrájejte jednotlivá filátka a ještě je překrojte. I kapary překrojte napůl. Vše vyskládejte na carpaccio a na závěr přidejte kaviár jesetera a najemno nastrouhanou kůru z citronu.

NĚCO NAVÍC



1. Jesetera nakrájejte na velmi tenké plátky (cca 0,3mm). Nutností je velmi ostrý nůž.

2. Carpaccio podávejte jako luxusní předkrm, na osobu bude stačit cca 70 g ryby. Efektně vypadá na tmavém nádobí.

3. S prezentací na talíři si v restauraci Céleste vyhrají! Na kouscích ryby se skvěle vyjímala marinovaná červená cibule.




Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...
  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...
  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...

Obchod Apetit