Carpaccio připravujte zásadně jen z čerstvé ryby – její maso je pevné a bez zápachu.
Suroviny
Postup
Z olivového oleje, špetky soli, pepře a cukru si připravte marinádu.
Filet jesetera nakrájejte na velmi tenké plátky a vyskládejte jeden vedle druhého na pečicí papír. Potřete je připravenou marinádou; můžete na to použít štětec nebo mašlovačku. Přiklopte dalším kusem pečicího papíru a lehce rozklepejte paličkou na maso nebo přejeďte válečkem. Překlopte na talíř. Stáhněte horní přilepený pečicí papír, znovu potřete marinádou a odložte stranou.
Najemno nasekanou červenou cibuli zakapejte červeným vinným octem a nechte marinovat. Petržel nasekejte nadrobno. Z citronu vykrájejte jednotlivá filátka a ještě je překrojte. I kapary překrojte napůl. Vše vyskládejte na carpaccio a na závěr přidejte kaviár jesetera a najemno nastrouhanou kůru z citronu.
NĚCO NAVÍC
Jesetera nakrájejte na velmi tenké plátky (cca 0,3mm). Nutností je velmi ostrý nůž.
Carpaccio podávejte jako luxusní předkrm, na osobu bude stačit cca 70 g ryby. Efektně vypadá na tmavém nádobí.
S prezentací na talíři si v restauraci Céleste vyhrají! Na kouscích ryby se skvěle vyjímala marinovaná červená cibule.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Škola vaření: Carpaccio tenké jako papír (12 receptů )