Carpaccio z jesetera s citronovým dresinkem a kaviárem

Carpaccio z jesetera s citronovým dresinkem a kaviárem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 610 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 18 g
Tuky 51 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Carpaccio připravujte zásadně jen z čerstvé ryby – její maso je pevné a bez zápachu.

Suroviny

jeseter 1 filet
bez kůže (1 porce 70 g)
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
třtinový cukr 1 ČL
kapary
olivový olej bazalkový 50 ml
Na ozdobu
citronová kůra
nastrouhaná z půlky biocitronu
cibule červená 1 ks
malá
vinný ocet červený 30 ml
petrželka snítka
kaviár jesetera nemusí být
1 Z olivového oleje, špetky soli, pepře a cukru si připravte marinádu.

2 Filet jesetera nakrájejte na velmi tenké plátky a vyskládejte jeden vedle druhého na pečicí papír. Potřete je připravenou marinádou; můžete na to použít štětec nebo mašlovačku. Přiklopte dalším kusem pečicího papíru a lehce rozklepejte paličkou na maso nebo přejeďte válečkem. Překlopte na talíř. Stáhněte horní přilepený pečicí papír, znovu potřete marinádou a odložte stranou.

3 Najemno nasekanou červenou cibuli zakapejte červeným vinným octem a nechte marinovat. Petržel nasekejte nadrobno. Z citronu vykrájejte jednotlivá filátka a ještě je překrojte. I kapary překrojte napůl. Vše vyskládejte na carpaccio a na závěr přidejte kaviár jesetera a najemno nastrouhanou kůru z citronu.

NĚCO NAVÍC



1. Jesetera nakrájejte na velmi tenké plátky (cca 0,3mm). Nutností je velmi ostrý nůž.

2. Carpaccio podávejte jako luxusní předkrm, na osobu bude stačit cca 70 g ryby. Efektně vypadá na tmavém nádobí.

3. S prezentací na talíři si v restauraci Céleste vyhrají! Na kouscích ryby se skvěle vyjímala marinovaná červená cibule.




Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...

Obchod Apetit