0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Carpaccio z jesetera s citronovým dresinkem a kaviárem

Carpaccio z jesetera
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Carpaccio z jesetera s citronovým dresinkem a kaviárem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 658 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 19 g
Tuky 51 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Carpaccio připravujte zásadně jen z čerstvé ryby – její maso je pevné a bez zápachu.

Suroviny

jeseter 1 filet
bez kůže (1 porce 70 g)
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
třtinový cukr 1 ČL
kapary 1 hrst
olivový olej 50 ml
Na ozdobu
citronová kůra
nastrouhaná z půlky biocitronu
cibule červená 1 ks
malá
vinný ocet červený 30 ml
petrželka 1 snítka
kaviár jesetera nebo pstruha (nemusí být)

1 Z olivového oleje, špetky soli, pepře a cukru si připravte marinádu.

2 Filet jesetera nakrájejte na velmi tenké plátky a vyskládejte jeden vedle druhého na pečicí papír. Potřete je připravenou marinádou; můžete na to použít štětec nebo mašlovačku. Přiklopte dalším kusem pečicího papíru a lehce rozklepejte paličkou na maso nebo přejeďte válečkem. Překlopte na talíř. Stáhněte horní přilepený pečicí papír, znovu potřete marinádou a odložte stranou.

3 Najemno nasekanou červenou cibuli zakapejte červeným vinným octem a nechte marinovat. Petržel nasekejte nadrobno. Z citronu vykrájejte jednotlivá filátka a ještě je překrojte. I kapary překrojte napůl. Vše vyskládejte na carpaccio a na závěr přidejte kaviár jesetera a najemno nastrouhanou kůru z citronu.

NĚCO NAVÍC

1 Jesetera nakrájejte na velmi tenké plátky (cca 0,3mm). Nutností je velmi ostrý nůž.

2 Carpaccio podávejte jako luxusní předkrm, na osobu bude stačit cca 70 g ryby. Efektně vypadá na tmavém nádobí.

3 S prezentací na talíři si v restauraci Céleste vyhrají! Na kouscích ryby se skvěle vyjímala marinovaná červená cibule.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...