0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Carpaccio z jesetera s citronovým dresinkem a kaviárem

Carpaccio z jesetera s citronovým dresinkem a kaviárem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 610 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 18 g
Tuky 51 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Carpaccio připravujte zásadně jen z čerstvé ryby – její maso je pevné a bez zápachu.

Suroviny

jeseter 1 filet
bez kůže (1 porce 70 g)
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
třtinový cukr 1 ČL
kapary
olivový olej bazalkový 50 ml
Na ozdobu
citronová kůra
nastrouhaná z půlky biocitronu
cibule červená 1 ks
malá
vinný ocet červený 30 ml
petrželka snítka
kaviár jesetera nemusí být
1 Z olivového oleje, špetky soli, pepře a cukru si připravte marinádu.

2 Filet jesetera nakrájejte na velmi tenké plátky a vyskládejte jeden vedle druhého na pečicí papír. Potřete je připravenou marinádou; můžete na to použít štětec nebo mašlovačku. Přiklopte dalším kusem pečicího papíru a lehce rozklepejte paličkou na maso nebo přejeďte válečkem. Překlopte na talíř. Stáhněte horní přilepený pečicí papír, znovu potřete marinádou a odložte stranou.

3 Najemno nasekanou červenou cibuli zakapejte červeným vinným octem a nechte marinovat. Petržel nasekejte nadrobno. Z citronu vykrájejte jednotlivá filátka a ještě je překrojte. I kapary překrojte napůl. Vše vyskládejte na carpaccio a na závěr přidejte kaviár jesetera a najemno nastrouhanou kůru z citronu.

NĚCO NAVÍC



1. Jesetera nakrájejte na velmi tenké plátky (cca 0,3mm). Nutností je velmi ostrý nůž.

2. Carpaccio podávejte jako luxusní předkrm, na osobu bude stačit cca 70 g ryby. Efektně vypadá na tmavém nádobí.

3. S prezentací na talíři si v restauraci Céleste vyhrají! Na kouscích ryby se skvěle vyjímala marinovaná červená cibule.




Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit