Suroviny
Postup
Nejprve si připravíme veškeré ingredience, abychom je měli po ruce. Samotné vaření trvá jen pár minut. Červenou cibuli nakrájíme na kostičky, cherry rajčátka na poloviny nebo čtvrtky - dle jejich zralosti. Čerstvou bazalku omyjeme a natrháme. Pokud máme k dispozici čerstvou bazalku, je to ta lepší varianta, dodá totiž pokrmu ten správný říz. Případně lze použít i bazalku sušenou mrazem.
Do osolené vroucí vody dáme vařit špagety - délka vaření se odvíjí od použitých špaget, celozrnné se vaří o něco déle. Vaříme je tak dlouho, aby byly "al dente".
Do menšího hrnce nebo rendlíku nalijeme olivový olej, na kterém poté obděláme červenou cibuli. Jakmile bude cibule měkká, přidáme k ní rajčátka. Děláme do té doby, než budou rajčátka měkká a pustí šťávu.
Vzniklou směs nalijeme na uvařené špagety, posypeme natrhanou bazalkou a dochutíme sypaným parmazánem.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com