Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Celozrnné špagety s červenou cibulí, rajčátky a bazalkou

Celozrnné špagety s červenou cibulí, rajčátky a bazalkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 274 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 44 g
Tuky 3 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

nebo klasické
rajčata cherry 100 g
bazalka
čerstvá
strouhaný
olivový olej

Postup

1

Nejprve si připravíme veškeré ingredience, abychom je měli po ruce. Samotné vaření trvá jen pár minut. Červenou cibuli nakrájíme na kostičky, cherry rajčátka na poloviny nebo čtvrtky - dle jejich zralosti. Čerstvou bazalku omyjeme a natrháme. Pokud máme k dispozici čerstvou bazalku, je to ta lepší varianta, dodá totiž pokrmu ten správný říz. Případně lze použít i bazalku sušenou mrazem.

2

Do osolené vroucí vody dáme vařit špagety - délka vaření se odvíjí od použitých špaget, celozrnné se vaří o něco déle. Vaříme je tak dlouho, aby byly "al dente".

3

Do menšího hrnce nebo rendlíku nalijeme olivový olej, na kterém poté obděláme červenou cibuli. Jakmile bude cibule měkká, přidáme k ní rajčátka. Děláme do té doby, než budou rajčátka měkká a pustí šťávu.

4

Vzniklou směs nalijeme na uvařené špagety, posypeme natrhanou bazalkou a dochutíme sypaným parmazánem.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: misham

Apetit magazín