Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Celozrnné špagety se syrem Cottage, pórkem a šampiňóny

Celozrnné špagety se syrem Cottage, pórkem a šampiňóny

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3103 kcal
Bílkoviny 183 g
Sacharidy 386 g
Tuky 68 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

cottage 2 bal
pórek 200 g
jen bíá část
plátky, značka Pikok
suché, Pinot Grigio
bazalka 2
čerstvá
olivový olej
Luccese
sůl
Castello
pepř
v mlýnku Kania
Grana Padano

Postup

1

Slaninu nakrájíme na nudličky. Bílou část póru podélně překrojíme a nakrájíme na pásky. Očištěné žampiony nakrájíme na větší kousky a česnek na plátky. 

2

Na pánvi zahřejeme trochu olivového oleje a orestujeme na něm nejprve slaninku, poté žampiony, pórek a nakonec česnek. Zlehka osolíme a opepříme. 

3

Podlijeme bílým vínem a krátce provaříme. 

4

Celozrnné špagety vaříme 7–8 minut v osolené vroucí vodě a poté je scedíme. 

5

Na druhou rozehřátou pánev dáme polovinu omáčky a polovinu uvařených špaget. Promícháme, přidáme sýr Cottage a krátce prohřejeme. 

6

Ochutíme hrstí nahrubo nasekané bazalky a nastrouhaným sýrem Grana Padano. Ještě jednou promícháme. Servírování Na talíř přeložíme připravenou porci špaget. Posypeme trochou nastrouhaného sýra Grana Padano, pokapeme olivovým olejem, opepříme a ozdobíme lístky čerstvé bazalky. 

Tip: Aby se špagety s omáčkou lépe spojily, doporučujeme připravit nejvýše 2 porce na jedné pánvi.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: xfabj05

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...