Suroviny
Postup
Slaninu nakrájíme na nudličky. Bílou část póru podélně překrojíme a nakrájíme na pásky. Očištěné žampiony nakrájíme na větší kousky a česnek na plátky.
Na pánvi zahřejeme trochu olivového oleje a orestujeme na něm nejprve slaninku, poté žampiony, pórek a nakonec česnek. Zlehka osolíme a opepříme.
Podlijeme bílým vínem a krátce provaříme.
Celozrnné špagety vaříme 7–8 minut v osolené vroucí vodě a poté je scedíme.
Na druhou rozehřátou pánev dáme polovinu omáčky a polovinu uvařených špaget. Promícháme, přidáme sýr Cottage a krátce prohřejeme.
Ochutíme hrstí nahrubo nasekané bazalky a nastrouhaným sýrem Grana Padano. Ještě jednou promícháme. Servírování Na talíř přeložíme připravenou porci špaget. Posypeme trochou nastrouhaného sýra Grana Padano, pokapeme olivovým olejem, opepříme a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Tip: Aby se špagety s omáčkou lépe spojily, doporučujeme připravit nejvýše 2 porce na jedné pánvi.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com