Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Celozrnný jablečný koláč s drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 65
Více než hodinu Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3056 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 398 g
Tuky 135 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláč s křupavou drobenkou je výborný teplý i potom, co úplně vychladne.

Související recepty

Suroviny

mouka pšeničná celozrnná hladká 150 g
vychlazené
agávový sirup 55 g
nebo třtinový cukr
vanilkový extrakt 1 ČL
sůl 1 špetka
nebo mascarpone
Na náplň
jablko 750 g
červené
agávový sirup 4 PL
nebo med
skořice ½ ČL
hřebíček 1 špetka
Na drobenku
mouka pšeničná celozrnná hladká 55 g
třtinový cukr 25 g

Postup

1

Rozmixujte mouku s máslem. Přidejte žloutek, sirup nebo cukr a vanilku. Promixujte a přidejte sůl a smetanu. Rychle na pracovní ploše zformujte kouli těsta a zabalenou v potravinářské fólii ji dejte na 30 minut do chladničky odpočinout.

2

Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na kostky. V kastrolu za stálého míchání je zahřívejte 2 minuty. Přidejte pár lžic vroucí vody, sirup či med a koření; ještě chvíli zahřívejte, aby se jablka prohřála, ale nerozpadla. Troubu předehřejte na 170 °C.

3

Promíchejte přísady na drobenku. Obdélníkovou formu (zhruba 28 x 20 cm) vyloženou pečicím papírem vyložte rozváleným těstem, propíchejte a předpékejte 15 minut.

4

Vyjměte, navršte na koláč podušená jablka a ostružiny, posypte drobenkou a pečte dalších 40–45 minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Komentáře

12.05.2019 16:13

Vyzkoušet!

06.04.2019 16:17

Výborný.

Apetit magazín

AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...