Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Červená polévka s jáhlami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 25 minut Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1281 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 209 g
Tuky 20 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud jste se vrhli na pečené kuře s červenou omáčkou a polentou a přeci jen vám trocha masa i omáčky zbyla, připravte z toho tuto famózní červenou polévku s jáhlami. Věřte, že z ní budete stejně paf, jako my! Recept je rychlý, jednoduchý a navíc téměř zadarmo.

Suroviny

olivový olej 1 PL
mrkev 3 ks
očištěné, nakrájené nadrobno
řapíkatý celer 2 řapíky
nakrájené nadrobno
425 ml
zbylá omáčka z kuřete, recept mezi souvisejícími recepty
vývar 1 l
nejlépe z kostí z pečeného kuřete
(nemusí být)
jáhly 200 g
sůl
bazalka
k podávání
k podávání
k podávání

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej a zeleninu na něm krátce opečte, přidejte zbylou omáčku z kuřete, podle potřeby dolijte vývar a přiveďte k varu. Vařte, aby zelenina byla měkká. Vložte do polévky kuřecí maso, máte-li ho, aby se prohřálo.

2

Jáhly propláchněte několikrát studenou vodou a poté v mírně osolené vodě uvařte do měkka.

3

Do talíře vložte jáhly, přelijte horkou polévkou a podávejte zdobené bazalkou, zakysanou smetanou. Nakonec nastrouhejte parmazán.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/9

Apetit magazín