Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Červené zelí

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Červené zelí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Suroviny

zelí červené 1
např. Efko nabo Machland
cibule 1 ks
sušené švestky 70 g
jablka 0.5 ks
větší
cukr 3 PL
olej

Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakájenou cibuli, pak ji zasypeme cukrem a krátce za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Pak přidáme zelí, nadrobno nakrájené švestky a trošku podlijeme horkou vodou. Podusíme, aby švestky byly měkké, pak přidáme nastrouhané nebo nadrobno nakrájené jablko a ještě krátce podusíme. Dochutíme solí, případně octem (já nedávám) nebo ještě dosladíme. Je nutné hodně míchat, jinak se může zkaramelizovaný cukr připalovat.

Autor: alena.clupna

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit