Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

‚Česká čína‘ s krůtím masem

Dávno předtím, než byly ulice českých měst plné asijských bister a jídelen, chodilo se na čínu do jediné (mimochodem příšerně drahé) restaurace do pražské Vodičkovy ulice. Kdo měl to štěstí a povečeřel tam, pokoušel se potom doma jídlo napodobit podle svého. Receptů na pravou ‚českou čínu‘ tak existuje nespočet – tady je naše vyzkoušená verze.

Vydání: 2018/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ marinování
PT15M
Vaření 0:15
Maso

Ingredience

    • 400 g krůtích prsou, nakrájených na proužky
    • 2cm kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený najemno
    • 2 stroužky česneku, oloupané a nakrájené najemno
    • 1 žloutek
    • 1 červená chilli paprička nebo 1 lžička chilli koření (nemusí být)
    • 8 lžic sójové omáčky (my jsme použili Kikkoman)
    • 3 lžičky solamylu
    • rostlinný olej na opékání
    • 1 pórek, nakrájený na 5cm špalíky a z nich pak na podélné nudličky
    • 1 červená kapie, nakrájená na proužky
    • 1 malé kyselejší jablko, oloupané, zbavené jádřinců a nakrájené na proužky
    • cca 3 listy bílého hlávkového zelí, nakrájené na proužky a spařené horkou vodou
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • sůl
    • hrst podrcených oříšků kešú nebo buráků a dušená rýže k podávání
     

Příprava jídla

1 Maso promíchejte se zázvorem, česnekem, žloutkem, chilli (chcete-li pálivou verzi) a polovinou sójové omáčky. Nechte 15 minut marinovat. Potom promíchejte se 2 lžičkami solamylu a ve woku na dostatečném množství oleje opečte dozlatova – pokud nemáte dost velkou pánev, opékejte maso po částech, aby bylo v pánvi jen v jedné vrstvě. Opečené maso vyjměte a dejte stranou.

2 Do uvolněné pánve vlijte trochu oleje, na něj přidávejte postupně pórek, kapii, jablko a zelí, vše opečte do mírného změknutí, ale tak, aby vše zůstalo křupavé. Zasypte cukrem, promíchejte a zalijte zbylou sójovou omáčkou rozmíchanou se lžičkou solamylu. Podle potřeby osolte, nechte chviličku provařit, do směsi vraťte maso a podávejte s rýží, posypané podrcenými kešú či buráky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Barevná krémová bramborová polévka

Penne s uzeným a křenovou omáčkou

Kuřecí řízky v burákové strouhance s pažitkovými bramborami

Medailonky z panenky se svítkovými nudlemi a salátkem

Přidat komentář