0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

‚Česká čína‘ s krůtím masem

‚Česká čína‘ s krůtím masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

‚Česká čína‘ s krůtím masem

4.5 / 5. Počet hodnocení: 26
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1767 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 168 g
Tuky 55 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dávno předtím, než byly ulice českých měst plné asijských bister a jídelen, chodilo se na čínu do jediné (mimochodem příšerně drahé) restaurace do pražské Vodičkovy ulice. Kdo měl to štěstí a povečeřel tam, pokoušel se potom doma jídlo napodobit podle svého. Receptů na pravou ‚českou čínu‘ tak existuje nespočet – tady je naše vyzkoušená verze.

Suroviny

nakrájených na proužky
zázvor (čerstvý) 2 cm
oloupaný a nakrájený najemno
česnek 2
oloupané a nakrájené najemno
žloutek 1 ks
chilli paprička 1 ks
lze nahradit 1 lžičkou chilli koření (nemusí být)
sójová omáčka 8 PL
my jsme použili Kikkoman
škrob 3 ČL
rostlinný olej
na opékání
pórek 1 ks
nakrájený na 5cm špalíky a z nich pak na podélné nudličky
paprika kapie 1 ks
červená, nakrájená na proužky
jablko 1 ks
malé kyselejší, oloupané, zbavené jádřinců a nakrájené na proužky
nakrájené na proužky a spařené horkou vodou
krupicový cukr 1 PL
sůl
kešú hrst
podrcených, lze nahradit burákuy
rýže dušená
k podávání

Postup

1

Maso promíchejte se zázvorem, česnekem, žloutkem, chilli (chcete-li pálivou verzi) a polovinou sójové omáčky.

2

Nechte 15 minut marinovat.

3

Potom promíchejte se 2 lžičkami solamylu a ve woku na dostatečném množství oleje opečte dozlatova – pokud nemáte dost velkou pánev, opékejte maso po částech, aby bylo v pánvi jen v jedné vrstvě. Opečené maso vyjměte a dejte stranou.

4

Do uvolněné pánve vlijte trochu oleje, na něj přidávejte postupně pórek, kapii, jablko a zelí, vše opečte do mírného změknutí, ale tak, aby vše zůstalo křupavé.

5

Zasypte cukrem, promíchejte a zalijte zbylou sójovou omáčkou rozmíchanou se lžičkou solamylu.

6

Podle potřeby osolte, nechte chviličku provařit, do směsi vraťte maso a podávejte s rýží, posypané podrcenými kešú či buráky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč