Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Česnekové bochánky se sýrem
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 33
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3270 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 390 g
Tuky 141 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte lahodné česnekové bochánky se sýrem! Hodí se nejen jako slané pohoštění mezi vánočními svátky, ale také jako chutná a netradiční večeře pro celou rodinu. Díky našemu přehlednému receptu krok za krokem je snadno zvládnete připravit i bez předchozích zkušeností.

Související recepty

Suroviny

Na bochánky
droždí sušené 2 ČL
olivový olej 2 PL
+ na vymazání mísy
cukr 1 špetka
+ na pomoučení válu
sůl 1 ČL
Na bylinkové máslo
máslo 100 g
česnek 2 stroužky
bazalka 1 PL
čerstvá, jemně nasekané
petrželka 1 PL
hladkolistá, jemně nasekaná
rozmarýn 1 PL
čerstvý, jemně nasekaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
Rajčatový dip
česnek 1 stroužek
olivový olej
na osmažení česneku
rajčatová passata - pyré 200 g
vinný ocet červený ½ ČL
chilli sušené 1 špetka
vločky
cukr
na dochucení
bazalka
na dochucení

Postup

1

V míse smíchejte droždí, 2 lžíce olivového oleje a špetku cukru s 300 ml teplé vody, dokud se droždí nerozpustí.

2

Do mísy nasypte mouku a sůl a zalijte tekutinou. Hněťte v míse, dokud nevznikne bochánek, poté ho vyklopte na pomoučený vál a utvořte hladké a pružné těsto.

3

Dejte ho do naolejované misky a zakryjte fólií. Nechte kynout na teplém místě 1 hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí objem.

4

Těsto rozdělte na 18 koulí (pokud chcete, můžete je vážit, aby byly stejné).

5

Každý kousek vyválejte do hladké kuličky, přičemž do středu každé zatlačte kostku mozzarelly. Těsto stiskněte, aby se sýr uzavřel.

6

Kuličky těsta vložte do naolejované pečící pánve nebo pekáče (cca 25 cm v průměru) a nechte mezi nimi malé rozestupy. Zakryjte naolejovanou fólií a nechte kynout dalších 30 minut.

7

Předehřejte troubu na 220 °C. Na bylinkové máslo rozehřejte máslo, poté mimo plamen přidejte rozmačkaný česnek a bylinky. Ochuťte solí a pepřem.

8

Na rajčatový dip osmažte nakrájený česnek v kapce olivového oleje asi 1 minutu, poté přidejte rajčatovou omáčku, ocet a špetku chilli vloček a cukru. Povařte 10 minut, dokud omáčka není hustá, poté vmíchejte nasekanou bazalku a nechte vychladnout.

9

Odkryjte těsto a potřete kuličky se 2/3 česnekového másla. Pečte 20 minut, dokud nejsou zlatavé a nadýchané.

10

Potřete zbylým máslem a nechte pár minut vychladnout. Podávejte s rajčatovým dipem posypaným několika bazalkovými listy, chilli a kapkou olivového oleje.

Související články

Apetit magazín