Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
5,0 (15x)
16. 4. 2018
Cheescake z arasidoveho masla s ganache.
Cheescake z arasidoveho masla s ganache.


Snadné
> 60 min
5,0 (15x)

Brownie korpus:   

 

23cm tortovu formu vylozime peciacim papierom a vymastime boky. Zospodu, az na boky ju obalime alobalom. Peciacu ruru vyhrejeme na 175C.

V mise zmiesame roztopene maslo, cukor a rozslahane vajcia. V inej mise zmiesame muku, kakao, prasok do peciva a sol. Suche ingrediencie pridame do tekutej zmesi, miesame az sa hmota spoji. Vylejeme do pripravenej formy a pecieme 15-20 minut. 

 

 

Cheesecake: 

Pocas pecenia korpusu si pripravime cheesecake. Do misy dame Philadlphiu a cukor a mixerom na pomalom stupni vymiesame dohladka. Za pomaleho miesania pridame po jednom vajcia. Pridame kyslu smotanu a nakoniec po trochach arasidove maslo. Stale pomaly miesame, az kym je hmota hladka a dobre zmiesana. 

Pripravime si hlboky plech. 

Po vytiahnuti brownie z rury vylejem cheesecake hmotu na brownie. Ruru znizime na 150C.

Tortovu formu polozime na plech a prilejeme horucu vodu, asi do polovice vysky formy. Hodinu pecieme.

Po hodine ruru vypneme, pootvorime dvere a cheesecake nechame v rure vychladat dalsiu hodinu. 

Cheesecake vyberieme z rury, nozom uvolnime boky od formy a nechame ho uplne vychlanut. 

 

Ganache:

 

Do misy nalameme dokoladu. Slahackovu smotanu zohrejeme na teplotu varu (nevarime!), zoberieme z ohna a vylejeme na cokoladu. Nechame cokoladu roztopit a potom metlickou dobre vymiesame dohladka. Vylejeme na vychladnuty cheesecake. 

Po vychladnuti ozdobime vrch arasidami. 

 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu