Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheescake z arasidoveho masla s ganache.

Cheescake z arasidoveho masla s ganache.

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Brownie korpus: 140g masla, 200g cukor, 2 vajcia, 100g muky, 40g kakao, 1/4 cajovej lyzicky prasku do peciva, 1/4 cajovej lyzicky sol

Cheesecake: 700g Philadelpie, 200g cukor, 3 vajcia, 160ml kyslej smotany, 400g arasidoveho masla. 

Ganache: 250g tmavej cokolady (70%), 75ml slahackovej smotany 

 

Nesolene arasidy na ozdobu. 

Brownie korpus:   

 

23cm tortovu formu vylozime peciacim papierom a vymastime boky. Zospodu, az na boky ju obalime alobalom. Peciacu ruru vyhrejeme na 175C.

V mise zmiesame roztopene maslo, cukor a rozslahane vajcia. V inej mise zmiesame muku, kakao, prasok do peciva a sol. Suche ingrediencie pridame do tekutej zmesi, miesame az sa hmota spoji. Vylejeme do pripravenej formy a pecieme 15-20 minut. 

 

 

Cheesecake: 

Pocas pecenia korpusu si pripravime cheesecake. Do misy dame Philadlphiu a cukor a mixerom na pomalom stupni vymiesame dohladka. Za pomaleho miesania pridame po jednom vajcia. Pridame kyslu smotanu a nakoniec po trochach arasidove maslo. Stale pomaly miesame, az kym je hmota hladka a dobre zmiesana. 

Pripravime si hlboky plech. 

Po vytiahnuti brownie z rury vylejem cheesecake hmotu na brownie. Ruru znizime na 150C.

Tortovu formu polozime na plech a prilejeme horucu vodu, asi do polovice vysky formy. Hodinu pecieme.

Po hodine ruru vypneme, pootvorime dvere a cheesecake nechame v rure vychladat dalsiu hodinu. 

Cheesecake vyberieme z rury, nozom uvolnime boky od formy a nechame ho uplne vychlanut. 

 

Ganache:

 

Do misy nalameme dokoladu. Slahackovu smotanu zohrejeme na teplotu varu (nevarime!), zoberieme z ohna a vylejeme na cokoladu. Nechame cokoladu roztopit a potom metlickou dobre vymiesame dohladka. Vylejeme na vychladnuty cheesecake. 

Po vychladnuti ozdobime vrch arasidami. 

 

Autor: Yamaya

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč