Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Cheescake z arasidoveho masla s ganache.

Popis receptu: 

Tento cheesecake tvori hutny brownie korpus, na nom je cheesecake z arasidoveho masla a na vrchu je vrstva cokoladoveho ganache. Kombinacia na zamilovanie sa! Jemny a kremovy. Kombinacia tychto chuti je to prave. 

 

 

Autor: Maria Valentovicova
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12 porcii
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Brownie korpus: 140g masla, 200g cukor, 2 vajcia, 100g muky, 40g kakao, 1/4 cajovej lyzicky prasku do peciva, 1/4 cajovej lyzicky sol

    Cheesecake: 700g Philadelpie, 200g cukor, 3 vajcia, 160ml kyslej smotany, 400g arasidoveho masla. 

    Ganache: 250g tmavej cokolady (70%), 75ml slahackovej smotany 

     

    Nesolene arasidy na ozdobu. 

Příprava jídla

Brownie korpus:   

 

23cm tortovu formu vylozime peciacim papierom a vymastime boky. Zospodu, az na boky ju obalime alobalom. Peciacu ruru vyhrejeme na 175C.

V mise zmiesame roztopene maslo, cukor a rozslahane vajcia. V inej mise zmiesame muku, kakao, prasok do peciva a sol. Suche ingrediencie pridame do tekutej zmesi, miesame az sa hmota spoji. Vylejeme do pripravenej formy a pecieme 15-20 minut. 

 

 

Cheesecake: 

Pocas pecenia korpusu si pripravime cheesecake. Do misy dame Philadlphiu a cukor a mixerom na pomalom stupni vymiesame dohladka. Za pomaleho miesania pridame po jednom vajcia. Pridame kyslu smotanu a nakoniec po trochach arasidove maslo. Stale pomaly miesame, az kym je hmota hladka a dobre zmiesana. 

Pripravime si hlboky plech. 

Po vytiahnuti brownie z rury vylejem cheesecake hmotu na brownie. Ruru znizime na 150C.

Tortovu formu polozime na plech a prilejeme horucu vodu, asi do polovice vysky formy. Hodinu pecieme.

Po hodine ruru vypneme, pootvorime dvere a cheesecake nechame v rure vychladat dalsiu hodinu. 

Cheesecake vyberieme z rury, nozom uvolnime boky od formy a nechame ho uplne vychlanut. 

 

Ganache:

 

Do misy nalameme dokoladu. Slahackovu smotanu zohrejeme na teplotu varu (nevarime!), zoberieme z ohna a vylejeme na cokoladu. Nechame cokoladu roztopit a potom metlickou dobre vymiesame dohladka. Vylejeme na vychladnuty cheesecake. 

Po vychladnuti ozdobime vrch arasidami. 

 

Přidat komentář