Cheescake z arasidoveho masla s ganache.

Cheescake z arasidoveho masla s ganache.

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Brownie korpus: 140g masla, 200g cukor, 2 vajcia, 100g muky, 40g kakao, 1/4 cajovej lyzicky prasku do peciva, 1/4 cajovej lyzicky sol

Cheesecake: 700g Philadelpie, 200g cukor, 3 vajcia, 160ml kyslej smotany, 400g arasidoveho masla. 

Ganache: 250g tmavej cokolady (70%), 75ml slahackovej smotany 

 

Nesolene arasidy na ozdobu. 

Brownie korpus:   

 

23cm tortovu formu vylozime peciacim papierom a vymastime boky. Zospodu, az na boky ju obalime alobalom. Peciacu ruru vyhrejeme na 175C.

V mise zmiesame roztopene maslo, cukor a rozslahane vajcia. V inej mise zmiesame muku, kakao, prasok do peciva a sol. Suche ingrediencie pridame do tekutej zmesi, miesame az sa hmota spoji. Vylejeme do pripravenej formy a pecieme 15-20 minut. 

 

 

Cheesecake: 

Pocas pecenia korpusu si pripravime cheesecake. Do misy dame Philadlphiu a cukor a mixerom na pomalom stupni vymiesame dohladka. Za pomaleho miesania pridame po jednom vajcia. Pridame kyslu smotanu a nakoniec po trochach arasidove maslo. Stale pomaly miesame, az kym je hmota hladka a dobre zmiesana. 

Pripravime si hlboky plech. 

Po vytiahnuti brownie z rury vylejem cheesecake hmotu na brownie. Ruru znizime na 150C.

Tortovu formu polozime na plech a prilejeme horucu vodu, asi do polovice vysky formy. Hodinu pecieme.

Po hodine ruru vypneme, pootvorime dvere a cheesecake nechame v rure vychladat dalsiu hodinu. 

Cheesecake vyberieme z rury, nozom uvolnime boky od formy a nechame ho uplne vychlanut. 

 

Ganache:

 

Do misy nalameme dokoladu. Slahackovu smotanu zohrejeme na teplotu varu (nevarime!), zoberieme z ohna a vylejeme na cokoladu. Nechame cokoladu roztopit a potom metlickou dobre vymiesame dohladka. Vylejeme na vychladnuty cheesecake. 

Po vychladnuti ozdobime vrch arasidami. 

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...
  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Obchod Apetit