Cheescake z arasidoveho masla s ganache.

Cheescake z arasidoveho masla s ganache.

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Brownie korpus: 140g masla, 200g cukor, 2 vajcia, 100g muky, 40g kakao, 1/4 cajovej lyzicky prasku do peciva, 1/4 cajovej lyzicky sol

Cheesecake: 700g Philadelpie, 200g cukor, 3 vajcia, 160ml kyslej smotany, 400g arasidoveho masla. 

Ganache: 250g tmavej cokolady (70%), 75ml slahackovej smotany 

 

Nesolene arasidy na ozdobu. 

Brownie korpus:   

 

23cm tortovu formu vylozime peciacim papierom a vymastime boky. Zospodu, az na boky ju obalime alobalom. Peciacu ruru vyhrejeme na 175C.

V mise zmiesame roztopene maslo, cukor a rozslahane vajcia. V inej mise zmiesame muku, kakao, prasok do peciva a sol. Suche ingrediencie pridame do tekutej zmesi, miesame az sa hmota spoji. Vylejeme do pripravenej formy a pecieme 15-20 minut. 

 

 

Cheesecake: 

Pocas pecenia korpusu si pripravime cheesecake. Do misy dame Philadlphiu a cukor a mixerom na pomalom stupni vymiesame dohladka. Za pomaleho miesania pridame po jednom vajcia. Pridame kyslu smotanu a nakoniec po trochach arasidove maslo. Stale pomaly miesame, az kym je hmota hladka a dobre zmiesana. 

Pripravime si hlboky plech. 

Po vytiahnuti brownie z rury vylejem cheesecake hmotu na brownie. Ruru znizime na 150C.

Tortovu formu polozime na plech a prilejeme horucu vodu, asi do polovice vysky formy. Hodinu pecieme.

Po hodine ruru vypneme, pootvorime dvere a cheesecake nechame v rure vychladat dalsiu hodinu. 

Cheesecake vyberieme z rury, nozom uvolnime boky od formy a nechame ho uplne vychlanut. 

 

Ganache:

 

Do misy nalameme dokoladu. Slahackovu smotanu zohrejeme na teplotu varu (nevarime!), zoberieme z ohna a vylejeme na cokoladu. Nechame cokoladu roztopit a potom metlickou dobre vymiesame dohladka. Vylejeme na vychladnuty cheesecake. 

Po vychladnuti ozdobime vrch arasidami. 

 

Autor: Yamaya

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit