Cheesecake 4v1

Cheesecake 4v1

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Sýrová náplň

600g sýru Philadephia

250g mascarpone

200g creme fraiche (zakysané smetany)

4 vejce

150g cukru

1 lžíce vanilkové esence

Korpus: 

150 g celozrných sušenek + 8 sušenek na rozdělení náplní

120 g rozpuštěného másla

Ostatní přísady: 

250 ml smetany

150g čerstvých jahod

3lžíce jahodového džemu

250g hořké čokolády

2 žloutky

3 citrony

200g cukru

40g másla

Nejprve si přpravíme citronový krém na ozdobení citronové části. Do kastrůlku nad vodní lázní dáme kůru z 1 citronu, šťávu ze dvou citronů, 100g cukru a 2 žloutky. Mícháme nad vodní lázní do zhoustnutí. Necháme vychadnout v lednici, než se upeče dort. 

Dále si připravíme čokoládovou šlehačku na ozdobení čokoládové části dortu. 125g smetany přivedeme k varu. Odstavíme z ohně a zamícháme do ní 125g hořké čokolády. Mícháme do rozpuštění čokolády. Potom necháme vychladit. 

Korpus: rozmixujeme sušenky spolu s máslem. Vzniklou směs lžící navrstvíme do dortové formy o průměru 26 cm. Na korpus uděláme z 8 sušenek kříž, který oddělí náplně. 

Sýrová náplň: smetanový sýr, cukr, mascarpone, vejce, creme fraiche a vanilkovou esenci smícháme do hladka. Směs rozdělíme na 4 časti. 

První čast, klasický cheesecake nalijeme na korpus do jedné ze 4 částí. 

Druhá část, jahodový cheesecake. Do sýrové směsi zamícháme jahodový džem. Nalijeme na korpus. 

Třetí část, citronový cheesecake. Do sýrové směsi přídáme kůru a šťávu z jednoho citronu. Nalijeme na korpus. 

Čtvrtý díl, čokoládový cheesecake. Do směsi pomalu zamícháme 125g rozpuštěné čokolády.

Dortovou formu dáme do větší formy a zalijeme horkou vodou asi do poloviny. Pečeme v této vodní lázni při 160 stupních 60-90 minut. Směs musí být pevná, ale přesto se musí uprostřed klepat. Poté necháme dobře vychladnout. 

Ozdobení. Na klasický cheesecake ušleháme dotuha 125g smetany. Na jahodovou část nakrájíme čerstvé jahody. Na citronový díl dáme citronový krém a na čokoládový cheesecake ušleháme čokoládovou šlehačku, která nám vychladla v lednici. 

Dobrou chuť!

Autor: Eva.res

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit