0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake 4v1

Cheesecake 4v1

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Sýrová náplň

600g sýru Philadephia

250g mascarpone

200g creme fraiche (zakysané smetany)

4 vejce

150g cukru

1 lžíce vanilkové esence

Korpus: 

150 g celozrných sušenek + 8 sušenek na rozdělení náplní

120 g rozpuštěného másla

Ostatní přísady: 

250 ml smetany

150g čerstvých jahod

3lžíce jahodového džemu

250g hořké čokolády

2 žloutky

3 citrony

200g cukru

40g másla

Nejprve si přpravíme citronový krém na ozdobení citronové části. Do kastrůlku nad vodní lázní dáme kůru z 1 citronu, šťávu ze dvou citronů, 100g cukru a 2 žloutky. Mícháme nad vodní lázní do zhoustnutí. Necháme vychadnout v lednici, než se upeče dort. 

Dále si připravíme čokoládovou šlehačku na ozdobení čokoládové části dortu. 125g smetany přivedeme k varu. Odstavíme z ohně a zamícháme do ní 125g hořké čokolády. Mícháme do rozpuštění čokolády. Potom necháme vychladit. 

Korpus: rozmixujeme sušenky spolu s máslem. Vzniklou směs lžící navrstvíme do dortové formy o průměru 26 cm. Na korpus uděláme z 8 sušenek kříž, který oddělí náplně. 

Sýrová náplň: smetanový sýr, cukr, mascarpone, vejce, creme fraiche a vanilkovou esenci smícháme do hladka. Směs rozdělíme na 4 časti. 

První čast, klasický cheesecake nalijeme na korpus do jedné ze 4 částí. 

Druhá část, jahodový cheesecake. Do sýrové směsi zamícháme jahodový džem. Nalijeme na korpus. 

Třetí část, citronový cheesecake. Do sýrové směsi přídáme kůru a šťávu z jednoho citronu. Nalijeme na korpus. 

Čtvrtý díl, čokoládový cheesecake. Do směsi pomalu zamícháme 125g rozpuštěné čokolády.

Dortovou formu dáme do větší formy a zalijeme horkou vodou asi do poloviny. Pečeme v této vodní lázni při 160 stupních 60-90 minut. Směs musí být pevná, ale přesto se musí uprostřed klepat. Poté necháme dobře vychladnout. 

Ozdobení. Na klasický cheesecake ušleháme dotuha 125g smetany. Na jahodovou část nakrájíme čerstvé jahody. Na citronový díl dáme citronový krém a na čokoládový cheesecake ušleháme čokoládovou šlehačku, která nám vychladla v lednici. 

Dobrou chuť!

Autor: Eva.res

Apetit magazín

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...

Obchod Apetit