0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake 4v1

Cheesecake 4v1

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Sýrová náplň

600g sýru Philadephia

250g mascarpone

200g creme fraiche (zakysané smetany)

4 vejce

150g cukru

1 lžíce vanilkové esence

Korpus: 

150 g celozrných sušenek + 8 sušenek na rozdělení náplní

120 g rozpuštěného másla

Ostatní přísady: 

250 ml smetany

150g čerstvých jahod

3lžíce jahodového džemu

250g hořké čokolády

2 žloutky

3 citrony

200g cukru

40g másla

Nejprve si přpravíme citronový krém na ozdobení citronové části. Do kastrůlku nad vodní lázní dáme kůru z 1 citronu, šťávu ze dvou citronů, 100g cukru a 2 žloutky. Mícháme nad vodní lázní do zhoustnutí. Necháme vychadnout v lednici, než se upeče dort. 

Dále si připravíme čokoládovou šlehačku na ozdobení čokoládové části dortu. 125g smetany přivedeme k varu. Odstavíme z ohně a zamícháme do ní 125g hořké čokolády. Mícháme do rozpuštění čokolády. Potom necháme vychladit. 

Korpus: rozmixujeme sušenky spolu s máslem. Vzniklou směs lžící navrstvíme do dortové formy o průměru 26 cm. Na korpus uděláme z 8 sušenek kříž, který oddělí náplně. 

Sýrová náplň: smetanový sýr, cukr, mascarpone, vejce, creme fraiche a vanilkovou esenci smícháme do hladka. Směs rozdělíme na 4 časti. 

První čast, klasický cheesecake nalijeme na korpus do jedné ze 4 částí. 

Druhá část, jahodový cheesecake. Do sýrové směsi zamícháme jahodový džem. Nalijeme na korpus. 

Třetí část, citronový cheesecake. Do sýrové směsi přídáme kůru a šťávu z jednoho citronu. Nalijeme na korpus. 

Čtvrtý díl, čokoládový cheesecake. Do směsi pomalu zamícháme 125g rozpuštěné čokolády.

Dortovou formu dáme do větší formy a zalijeme horkou vodou asi do poloviny. Pečeme v této vodní lázni při 160 stupních 60-90 minut. Směs musí být pevná, ale přesto se musí uprostřed klepat. Poté necháme dobře vychladnout. 

Ozdobení. Na klasický cheesecake ušleháme dotuha 125g smetany. Na jahodovou část nakrájíme čerstvé jahody. Na citronový díl dáme citronový krém a na čokoládový cheesecake ušleháme čokoládovou šlehačku, která nám vychladla v lednici. 

Dobrou chuť!

Autor: Eva.res

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč