Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Cheesecake 4v1

Popis receptu: 

Když nevíte jaký cheesecake udělat, zvolte 4 různé náplně v jedné formě a vybere si každý. Můžete kombinovat dle ročního období nebo podle vlastních chutí. 

Autor: Eva Reš
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Sýrová náplň

    600g sýru Philadephia

    250g mascarpone

    200g creme fraiche (zakysané smetany)

    4 vejce

    150g cukru

    1 lžíce vanilkové esence

    Korpus: 

    150 g celozrných sušenek + 8 sušenek na rozdělení náplní

    120 g rozpuštěného másla

    Ostatní přísady: 

    250 ml smetany

    150g čerstvých jahod

    3lžíce jahodového džemu

    250g hořké čokolády

    2 žloutky

    3 citrony

    200g cukru

    40g másla

Příprava jídla

Nejprve si přpravíme citronový krém na ozdobení citronové části. Do kastrůlku nad vodní lázní dáme kůru z 1 citronu, šťávu ze dvou citronů, 100g cukru a 2 žloutky. Mícháme nad vodní lázní do zhoustnutí. Necháme vychadnout v lednici, než se upeče dort. 

Dále si připravíme čokoládovou šlehačku na ozdobení čokoládové části dortu. 125g smetany přivedeme k varu. Odstavíme z ohně a zamícháme do ní 125g hořké čokolády. Mícháme do rozpuštění čokolády. Potom necháme vychladit. 

Korpus: rozmixujeme sušenky spolu s máslem. Vzniklou směs lžící navrstvíme do dortové formy o průměru 26 cm. Na korpus uděláme z 8 sušenek kříž, který oddělí náplně. 

Sýrová náplň: smetanový sýr, cukr, mascarpone, vejce, creme fraiche a vanilkovou esenci smícháme do hladka. Směs rozdělíme na 4 časti. 

První čast, klasický cheesecake nalijeme na korpus do jedné ze 4 částí. 

Druhá část, jahodový cheesecake. Do sýrové směsi zamícháme jahodový džem. Nalijeme na korpus. 

Třetí část, citronový cheesecake. Do sýrové směsi přídáme kůru a šťávu z jednoho citronu. Nalijeme na korpus. 

Čtvrtý díl, čokoládový cheesecake. Do směsi pomalu zamícháme 125g rozpuštěné čokolády.

Dortovou formu dáme do větší formy a zalijeme horkou vodou asi do poloviny. Pečeme v této vodní lázni při 160 stupních 60-90 minut. Směs musí být pevná, ale přesto se musí uprostřed klepat. Poté necháme dobře vychladnout. 

Ozdobení. Na klasický cheesecake ušleháme dotuha 125g smetany. Na jahodovou část nakrájíme čerstvé jahody. Na citronový díl dáme citronový krém a na čokoládový cheesecake ušleháme čokoládovou šlehačku, která nám vychladla v lednici. 

Dobrou chuť!

REKLAMA

Přidat komentář