0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake s červenou řepou

Cheesecake s červenou řepou

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Řepovo-čokoládové sušenky

150 g oloupané vařené červené řepy, nastrouhané najemno

100 g másla

3 lžíce kakaa

80 g vlašských ořechů

1 vejce

100 g pšeničné hladké mouky

80 g třtinového cukru

½ lžičky jedlé sody

Malá špetka soli

 

Korpus

150 g řepovo-čokoládových sušenek

70 g vlašských ořechů

70 g másla

 

Krém

250 g zakysané smetany

250 g smetanového sýra Philadelphia Original

250 g ricotty

2 lžíce kukuřičného škrobu

1 velký vanilkový lusk

šťáva a najemno nastrouhaná kůra z 1 a ½ bio citronu

4 vejce

 

Řepové zrcadlo

125ml řepové šťávy

125 ml pomerančové šťávy

 3 kusy plátkové želatiny (5 g)

300 g malin na ozdobení

Příprava sušenek

Nejprve ve vodní lázni nechte pomalu rozpouštět čokoládu s máslem. V míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Mouku smíchejte se sodou a solí a prosejte do další mísy. Při nízkých otáčkách šlehače vlívejte do vyšlehaného vejce malým pramínkem směs rozpuštěné čokolády a másla. Nakonec pomalu vpracujte stejným způsobem mouku. Vlašské ořechy rozdrťte válečkem a společně s řepou a zapracujte do těsta. Vzniklé těsto dejte na 2 hodiny do lednice. Troubu předehřejte na 160 °C a plech vyložte papírem na pečení. Na pomoučeném vále vytvarujte z těsta váleček o průměru 4 cm. Z něho pak krájejte sušenky o tloušťce 0, 75 cm a pokládejte je na plech. Plech vložte do trouby a pečte asi 12 minut. Upečené sušenky nechte chvilinku chladnout na plechu, pak je přesuňte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

 

Cheesecake korpus

Teď si připravte korpus z výše uvedených sušenek.   Sušenky (150 g) a vlašské ořechy rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Sušenkovou směs natlačte do máslem vymazané formy o průměru 20 cm a pečte 10 min v předehřáté troubě na 160 °C. Korpus vytáhněte z trouby a nechte vychladnout.

 

Krém

Smetanový sýr a ricottu vytáhněte z chladničky nejméně 2 hodiny před zahájením práce.

Troubu nastavte na 170 °C. Vanilkový lusk podélně rozkrojte a nožem seškrábněte obsah.  Riccotu, smetanový sýr, zakysanou smetanu, cukr, kukuřičný škrob, semínka z vanilky šlehejte. Při nejnižších otáčkách šlehače postupně zašlehejte do směsi vejce. Jakmile vznikne hladký krém, přidejte citronovou šťávu, citronovou kůru a zašlehejte.

Formu z venku obalte dvěma vrstvami alobalu – obal musí být zarovnaný přesně s horním okrajem formy. Do formy opatrně vlijte sýrový krém a vložte ji do plíšku s vroucí vodou (voda má být zhruba do poloviny formy). Pečte asi 75 min, hotový dort by měl být po obvodu a na povrchu ztuhlý a uprostřed  se ještě trochu třást. Dort nechte vychladnout při pokojové teplotě a pak jej přesuňte do lednice.

 

Červené zrcadlo

Na vychladlý dort připravíme červenou želatinu. Smíchejte čerstvou řepovou a pomerančovou šťávu. Plátkovou želatinu nechte se 3 lžícemi šťávy nabobtnat v hrnci asi 10 minut. Za stálého míchání želatinu zahřívejte (nesmí vařit), až do úplného rozpuštění). Pak odstavte a ihned vmícháme ovocnou šťávu. Želatinu pomalu nalijte na dort a přesuňte jej chladit do lednice. Až želatina ztuhne, ozdobte čerstvými malinami. Dobrou chuť!

Autor: xirene

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč