Cheesecake s Lemon curd

Cheesecake s Lemon curd

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

  • KORPUS:

    200g maslové sušienky

    100g zmäknuté maslo

    PLNKA:

    250g Philadelphia smotanový syr

    375g Mascarpone smotanový syr

    250g tvaroh mäkký

    125g smotana kyslá 

    300g práškový cukor

    4 vajíčka

    2 žĺtky

    5 kopcovitých lyžic hladkej múky

    kôra z 1 citróna

    LEMON CURD:

    3 citróny

    3 kopcovité lyžice práškového cukru

    3 vajíčka

    1 veľká lyžica masla

     

     

     

  • KORPUS:

    Sušienky rozmixujeme niekoľkými rýchlymi pulzami v kuchynskom robote, pridáme zmäknuté maslo, znovu niekoľkými pulzami premixujeme, až sa začnú tvoriť hrudky. Sušienky môžeme tiež rozdrviť v mikroténovom sáčku pomocou valčeka a zmiešať s roztopeným maslom.

       Tortovú formu s priemerom 24cm dobre vymastíme maslom a na dno vložíme papier na pečenie.

        Sušienkové cesto natlačíme na dno tortovej formy a vytvarujeme aj asi 2cm okraje.

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 10-12 minút.

    PLNKA:

        Všetky suroviny vyberieme z chladničky asi 2 hodiny vopred, aby mali izbovú teplotu.

    Šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach vyšľaháme do hladka syr Philadelphia, Mascarpone, tvaroh a kyslú smotanu s práškovým cukrom. Potom postupne po jednom za stáleho šľahania pridáme 4 celé vajíčka, 2 žĺtky a 5 kopcovitých lyžíc hladkej múky. Nakoniec primiešame kôru z 1 citróna, ktorý sme predtým preliali vriacou vodou a nastrúhali. Dobre premiešame.

        Krém vylejeme na predpečený korpus, necháme ešte 5 minút postáť pre uvoľnenie prípadných vzduchových bubliniek. Ich uvoľneniu pomôžeme aj tak, že ľahkým ponorením drevenej tyčinky do krému niekoľkokrát vpíšeme od okraja ku kraju písmeno "S".

        Na dno rúry vložíme pekáč s vriacou vodou, čo zabráni popraskaniu cheescaku.

     

        Pripravenú tortovú formu vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 10-15 minút. Potom teplotu znížime na 150°C a pečieme ešte 40 minút. Hotový cheescake má byť pevný pri okrajoch a polotuhý v strede. Ešte horúci cheescake nožom opatrne oddelíme od okrajov formy, aby pri chladnutí nepopraskal. Z formy ho vyberieme až po úplnom vychladnutí /najlepšie cez noc/.

    LEMON CURD:

        V miske šľahacou metličkou vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme citrónovú kôru a precedenú šťavu z 3 citrónov. Misku preložíme do vodného kúpeľa a za stáleho miešania varíme, až kým nezhustne. Trvá to asi 8 minút. Misku zložíme z vodného kúpeľa a zamiešame 1 veľkú lyžicu masla. Za občasného miešania necháme vychladnúť.

    DOKONČENIE A SERVÍROVANIE:

        Upečený a dobre vychladený cheescake pomocou taniera obrátime, stiahneme papier na pečenie, uložíme na servírovací podnos, potrieme Lemon curd a môžeme podávať.

        

        Dobrú chuť.

     

Autor: alexdidi

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit