Cheesecake s Lemon curd

Cheesecake s Lemon curd

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

  • KORPUS:

    200g maslové sušienky

    100g zmäknuté maslo

    PLNKA:

    250g Philadelphia smotanový syr

    375g Mascarpone smotanový syr

    250g tvaroh mäkký

    125g smotana kyslá 

    300g práškový cukor

    4 vajíčka

    2 žĺtky

    5 kopcovitých lyžic hladkej múky

    kôra z 1 citróna

    LEMON CURD:

    3 citróny

    3 kopcovité lyžice práškového cukru

    3 vajíčka

    1 veľká lyžica masla

     

     

     

  • KORPUS:

    Sušienky rozmixujeme niekoľkými rýchlymi pulzami v kuchynskom robote, pridáme zmäknuté maslo, znovu niekoľkými pulzami premixujeme, až sa začnú tvoriť hrudky. Sušienky môžeme tiež rozdrviť v mikroténovom sáčku pomocou valčeka a zmiešať s roztopeným maslom.

       Tortovú formu s priemerom 24cm dobre vymastíme maslom a na dno vložíme papier na pečenie.

        Sušienkové cesto natlačíme na dno tortovej formy a vytvarujeme aj asi 2cm okraje.

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 10-12 minút.

    PLNKA:

        Všetky suroviny vyberieme z chladničky asi 2 hodiny vopred, aby mali izbovú teplotu.

    Šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach vyšľaháme do hladka syr Philadelphia, Mascarpone, tvaroh a kyslú smotanu s práškovým cukrom. Potom postupne po jednom za stáleho šľahania pridáme 4 celé vajíčka, 2 žĺtky a 5 kopcovitých lyžíc hladkej múky. Nakoniec primiešame kôru z 1 citróna, ktorý sme predtým preliali vriacou vodou a nastrúhali. Dobre premiešame.

        Krém vylejeme na predpečený korpus, necháme ešte 5 minút postáť pre uvoľnenie prípadných vzduchových bubliniek. Ich uvoľneniu pomôžeme aj tak, že ľahkým ponorením drevenej tyčinky do krému niekoľkokrát vpíšeme od okraja ku kraju písmeno "S".

        Na dno rúry vložíme pekáč s vriacou vodou, čo zabráni popraskaniu cheescaku.

     

        Pripravenú tortovú formu vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 10-15 minút. Potom teplotu znížime na 150°C a pečieme ešte 40 minút. Hotový cheescake má byť pevný pri okrajoch a polotuhý v strede. Ešte horúci cheescake nožom opatrne oddelíme od okrajov formy, aby pri chladnutí nepopraskal. Z formy ho vyberieme až po úplnom vychladnutí /najlepšie cez noc/.

    LEMON CURD:

        V miske šľahacou metličkou vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme citrónovú kôru a precedenú šťavu z 3 citrónov. Misku preložíme do vodného kúpeľa a za stáleho miešania varíme, až kým nezhustne. Trvá to asi 8 minút. Misku zložíme z vodného kúpeľa a zamiešame 1 veľkú lyžicu masla. Za občasného miešania necháme vychladnúť.

    DOKONČENIE A SERVÍROVANIE:

        Upečený a dobre vychladený cheescake pomocou taniera obrátime, stiahneme papier na pečenie, uložíme na servírovací podnos, potrieme Lemon curd a môžeme podávať.

        

        Dobrú chuť.

     

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit