Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Cheesecake s pekanovými ořechy

Cheesecake s pekanovými ořechy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

KORPUS : 250 g máslové sušenky

                   120 g  máslo

 

NÁPLŇ :    600 g   krémový sýr Philadelphia

                    200 ml zakysaná smetana

                    3 ks     vajec

                    250 g   cukru moučka

                    1,5 lžičky citrónové šťávy

                    1,5 lžičky vanilkové esence

                    1 ks žloutku

 

SLANÝ KARAMEL : 110 g cukru

                                       3 lžičky vody

                                       1 lžička vanilkové esence

                                      123 ml smetany ( nejlépe 40 % )

                                      sůl dle chuti

 + Pekanové ořechy na ozdobu

 

 

1. Troubu předehřejeme na 160, vyložíme si dortovou formu  o průměru 25 cm pečícím papírem a obalíme jí do alobalu. Připravíme si vodní lázeň, do které budeme dávat formu, tak aby voda sahala zhruba do poloviny formy.

2. Sušenky rozmixujeme a přilejeme rozpuštěné máslo. Směs vysypeme do připravené dortové formy.

3. Krémový sýr dáme do mísy robota a krátce prošleháme, dále přisypeme moučkový cukr, zakysanou smetanu, citrónovou šťávu a vanilkovou esenci a šleháme na nižší otáčky.

4. Po jednom přidáváme vejce, vždy počkáme až se vejce zašlehá do směsy, nakonec přidáme žloutek.

5.Hotovou směs nalijeme na korpus a nechame chvilku odpočinout. Formu vložíme do vodní lázně a vložíme do trouby.

6. Pečeme zhruba 40 minut dle trouby. Poté vypneme troubu a necháme hodinu odpočívat. Nakonec necháme přes noc v lednici.

7. Smetanu si ohřejeme v kastrůlku s vanilkovou esencí na nízkém plamenu. Dáme stranou. Do dalšího kastrůlku si nasypte cukr a vodu a na vysokém plamenu přiveďte k varu. Necháme vařit, dokud nebudeme mít hezkou barvu karamelu. Pozor, nepřipálit, aby nezhořkl!! Do karamelu přilévejte ohřátou smetanu a rychle míchejte metlou. Nakonec přidáme sůl.

Autor: Prcek8

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit