Cheesecake s pekanovými ořechy

Cheesecake s pekanovými ořechy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

KORPUS : 250 g máslové sušenky

                   120 g  máslo

 

NÁPLŇ :    600 g   krémový sýr Philadelphia

                    200 ml zakysaná smetana

                    3 ks     vajec

                    250 g   cukru moučka

                    1,5 lžičky citrónové šťávy

                    1,5 lžičky vanilkové esence

                    1 ks žloutku

 

SLANÝ KARAMEL : 110 g cukru

                                       3 lžičky vody

                                       1 lžička vanilkové esence

                                      123 ml smetany ( nejlépe 40 % )

                                      sůl dle chuti

 + Pekanové ořechy na ozdobu

 

 

1. Troubu předehřejeme na 160, vyložíme si dortovou formu  o průměru 25 cm pečícím papírem a obalíme jí do alobalu. Připravíme si vodní lázeň, do které budeme dávat formu, tak aby voda sahala zhruba do poloviny formy.

2. Sušenky rozmixujeme a přilejeme rozpuštěné máslo. Směs vysypeme do připravené dortové formy.

3. Krémový sýr dáme do mísy robota a krátce prošleháme, dále přisypeme moučkový cukr, zakysanou smetanu, citrónovou šťávu a vanilkovou esenci a šleháme na nižší otáčky.

4. Po jednom přidáváme vejce, vždy počkáme až se vejce zašlehá do směsy, nakonec přidáme žloutek.

5.Hotovou směs nalijeme na korpus a nechame chvilku odpočinout. Formu vložíme do vodní lázně a vložíme do trouby.

6. Pečeme zhruba 40 minut dle trouby. Poté vypneme troubu a necháme hodinu odpočívat. Nakonec necháme přes noc v lednici.

7. Smetanu si ohřejeme v kastrůlku s vanilkovou esencí na nízkém plamenu. Dáme stranou. Do dalšího kastrůlku si nasypte cukr a vodu a na vysokém plamenu přiveďte k varu. Necháme vařit, dokud nebudeme mít hezkou barvu karamelu. Pozor, nepřipálit, aby nezhořkl!! Do karamelu přilévejte ohřátou smetanu a rychle míchejte metlou. Nakonec přidáme sůl.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit