Cheesecake s višněmi

Cheesecake s višněmi

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Více než hodinu

Suroviny

KAKAOVÝ KORPUS
130 g máslové sušenky
2 polévkové lžíce kakaa
30 g mandlové mouky
2 polévkové lžíce cukru krupice
70 g rozpuštěného másla
Špetka soli
RŮŽOVÁ NÁPLŇ
450 g Philadelphia
200 g cukru krupice
2x vanilkový cukr
4 vejce
2 lžíce citrónové šťávy
Kůra z jednoho citronu
120 ml smetany ke šlehání 33 %
4 lžíce malinového pyré
VIŠŇOVÁ VRSTVA
2 hrsti višní v alkoholu
Cca 10 hřebíčků
Cukr dle chuti
2 čajové lžičky kukuřičného škrobu
50 ml vody
KAKAOVÝ KORPUS 1. Rozdrtíme máslové sušenky v robotu nebo pomocí sáčku a kuchyňského válečku. 2. Sušenkovou drť důkladně promícháme s ostatními surovinami. Vznikne vlhká sušenková drobenka. 3. Tuto drobenku pomocí prstů vtlačíme do dortové formy o průměru 22 cm. 4. Dáme péct do trouby vyhřáté na 160°C na 10 min. RŮŽOVÁ NÁPLŇ 1. Philadelphii vyšleháme do hladka. Přidáme oba cukry a promícháme. 2. Do směsi přidáváme vejce po jednom a stále promícháváme. 3. Zašleháme citronovou šťávu, kůru a malinové pyré. Na závěr přidáme smetanu. 4. Směs nalijeme na vychladlý předpečený korpus. Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 50 - 60 min. Hotový cheesecake má pevné okraje a střed dortu se třese jako puding. Necháme vychladit. VIŠŇOVÁ VRSTVA 1. Višně vypeckujeme. 2. Vložíme do hrnce spolu s cukrem a kořením. Společně přivedeme k varu a vaříme asi 20 min. 3. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě. Přilijeme do hrnce a provaříme asi 5 min. 4. Višňovou směs necháme vychladnout na pokojovou teplotu a nalijeme na cheesecake. 5. Hotový cheesecake s višněmi chladíme ještě minimálně hodinu. Dobrou chuť!
Autor: Klara Vankova

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit