Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Cheesecake s višněmi

Popis receptu: 
Chuťově vyvážený cheesecake s hedvábnou náplní, kde se snoubí chuť kakaa v korpusu s višněmi v alkoholu.
Autor: Klara Vankova
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 12 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    KAKAOVÝ KORPUS 130 g máslové sušenky 2 polévkové lžíce kakaa 30 g mandlové mouky 2 polévkové lžíce cukru krupice 70 g rozpuštěného másla Špetka soli RŮŽOVÁ NÁPLŇ 450 g Philadelphia 200 g cukru krupice 2x vanilkový cukr 4 vejce 2 lžíce citrónové šťávy Kůra z jednoho citronu 120 ml smetany ke šlehání 33 % 4 lžíce malinového pyré VIŠŇOVÁ VRSTVA 2 hrsti višní v alkoholu Cca 10 hřebíčků Cukr dle chuti 2 čajové lžičky kukuřičného škrobu 50 ml vody

Příprava jídla

KAKAOVÝ KORPUS 1. Rozdrtíme máslové sušenky v robotu nebo pomocí sáčku a kuchyňského válečku. 2. Sušenkovou drť důkladně promícháme s ostatními surovinami. Vznikne vlhká sušenková drobenka. 3. Tuto drobenku pomocí prstů vtlačíme do dortové formy o průměru 22 cm. 4. Dáme péct do trouby vyhřáté na 160°C na 10 min. RŮŽOVÁ NÁPLŇ 1. Philadelphii vyšleháme do hladka. Přidáme oba cukry a promícháme. 2. Do směsi přidáváme vejce po jednom a stále promícháváme. 3. Zašleháme citronovou šťávu, kůru a malinové pyré. Na závěr přidáme smetanu. 4. Směs nalijeme na vychladlý předpečený korpus. Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 50 - 60 min. Hotový cheesecake má pevné okraje a střed dortu se třese jako puding. Necháme vychladit. VIŠŇOVÁ VRSTVA 1. Višně vypeckujeme. 2. Vložíme do hrnce spolu s cukrem a kořením. Společně přivedeme k varu a vaříme asi 20 min. 3. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě. Přilijeme do hrnce a provaříme asi 5 min. 4. Višňovou směs necháme vychladnout na pokojovou teplotu a nalijeme na cheesecake. 5. Hotový cheesecake s višněmi chladíme ještě minimálně hodinu. Dobrou chuť!
REKLAMA

Přidat komentář