Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake s višněmi

Cheesecake s višněmi

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu

Suroviny

KAKAOVÝ KORPUS
130 g máslové sušenky
2 polévkové lžíce kakaa
30 g mandlové mouky
2 polévkové lžíce cukru krupice
70 g rozpuštěného másla
Špetka soli
RŮŽOVÁ NÁPLŇ
450 g Philadelphia
200 g cukru krupice
2x vanilkový cukr
4 vejce
2 lžíce citrónové šťávy
Kůra z jednoho citronu
120 ml smetany ke šlehání 33 %
4 lžíce malinového pyré
VIŠŇOVÁ VRSTVA
2 hrsti višní v alkoholu
Cca 10 hřebíčků
Cukr dle chuti
2 čajové lžičky kukuřičného škrobu
50 ml vody
KAKAOVÝ KORPUS 1. Rozdrtíme máslové sušenky v robotu nebo pomocí sáčku a kuchyňského válečku. 2. Sušenkovou drť důkladně promícháme s ostatními surovinami. Vznikne vlhká sušenková drobenka. 3. Tuto drobenku pomocí prstů vtlačíme do dortové formy o průměru 22 cm. 4. Dáme péct do trouby vyhřáté na 160°C na 10 min. RŮŽOVÁ NÁPLŇ 1. Philadelphii vyšleháme do hladka. Přidáme oba cukry a promícháme. 2. Do směsi přidáváme vejce po jednom a stále promícháváme. 3. Zašleháme citronovou šťávu, kůru a malinové pyré. Na závěr přidáme smetanu. 4. Směs nalijeme na vychladlý předpečený korpus. Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 50 - 60 min. Hotový cheesecake má pevné okraje a střed dortu se třese jako puding. Necháme vychladit. VIŠŇOVÁ VRSTVA 1. Višně vypeckujeme. 2. Vložíme do hrnce spolu s cukrem a kořením. Společně přivedeme k varu a vaříme asi 20 min. 3. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě. Přilijeme do hrnce a provaříme asi 5 min. 4. Višňovou směs necháme vychladnout na pokojovou teplotu a nalijeme na cheesecake. 5. Hotový cheesecake s višněmi chladíme ještě minimálně hodinu. Dobrou chuť!

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč