Suroviny
KAKAOVÝ KORPUS
130 g máslové sušenky
2 polévkové lžíce kakaa
30 g mandlové mouky
2 polévkové lžíce cukru krupice
70 g rozpuštěného másla
Špetka soli
RŮŽOVÁ NÁPLŇ
450 g Philadelphia
200 g cukru krupice
2x vanilkový cukr
4 vejce
2 lžíce citrónové šťávy
Kůra z jednoho citronu
120 ml smetany ke šlehání 33 %
4 lžíce malinového pyré
VIŠŇOVÁ VRSTVA
2 hrsti višní v alkoholu
Cca 10 hřebíčků
Cukr dle chuti
2 čajové lžičky kukuřičného škrobu
50 ml vody
130 g máslové sušenky
2 polévkové lžíce kakaa
30 g mandlové mouky
2 polévkové lžíce cukru krupice
70 g rozpuštěného másla
Špetka soli
RŮŽOVÁ NÁPLŇ
450 g Philadelphia
200 g cukru krupice
2x vanilkový cukr
4 vejce
2 lžíce citrónové šťávy
Kůra z jednoho citronu
120 ml smetany ke šlehání 33 %
4 lžíce malinového pyré
VIŠŇOVÁ VRSTVA
2 hrsti višní v alkoholu
Cca 10 hřebíčků
Cukr dle chuti
2 čajové lžičky kukuřičného škrobu
50 ml vody
KAKAOVÝ KORPUS
1. Rozdrtíme máslové sušenky v robotu nebo pomocí sáčku a kuchyňského válečku.
2. Sušenkovou drť důkladně promícháme s ostatními surovinami. Vznikne vlhká sušenková drobenka.
3. Tuto drobenku pomocí prstů vtlačíme do dortové formy o průměru 22 cm.
4. Dáme péct do trouby vyhřáté na 160°C na 10 min.
RŮŽOVÁ NÁPLŇ
1. Philadelphii vyšleháme do hladka. Přidáme oba cukry a promícháme.
2. Do směsi přidáváme vejce po jednom a stále promícháváme.
3. Zašleháme citronovou šťávu, kůru a malinové pyré. Na závěr přidáme smetanu.
4. Směs nalijeme na vychladlý předpečený korpus. Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 50 - 60 min. Hotový cheesecake má pevné okraje a střed dortu se třese jako puding. Necháme vychladit.
VIŠŇOVÁ VRSTVA
1. Višně vypeckujeme.
2. Vložíme do hrnce spolu s cukrem a kořením. Společně přivedeme k varu a vaříme asi 20 min.
3. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě. Přilijeme do hrnce a provaříme asi 5 min.
4. Višňovou směs necháme vychladnout na pokojovou teplotu a nalijeme na cheesecake.
5. Hotový cheesecake s višněmi chladíme ještě minimálně hodinu.
Dobrou chuť!