Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chia pudink s jablky a mandlovým máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1191 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 111 g
Tuky 61 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chia pudink s jablky a mandlovým máslem je zdravá a výživná snídaně nebo svačina, která vás zasytí na dlouhé hodiny. Kombinace chia semínek, šťavnatých jablek a krémového mandlového másla dodá nejen skvělou chuť, ale i spoustu energie. Připravte si ho snadno předem a začněte den lahodně a zdravě!

Související recepty

Suroviny

mléko 2 hrnky
lze nahradit i rostlinným
nebo dle chuti
Na jablka
oloupané, nakrájené na kostičky
mletá
kardamom 1 ČL
mletý
zázvor (mletý) 1 špetka
Na dokončení
ořechy 1 hrst
(pekany, makadamové, lískové nebo mandle)
mandlové máslo

Postup

1

Jablka vsypte do menšího rendlíku, přidejte trochu vody, javorový sirup, máslo, koření a zvolna nechte vařit, aby jablka změkla a lehce zkaramelizovala.

2

Mezitím připravte chia pudink. Do jiného malého rendlíku vlijte mléko, javorový sirup, přisypte chia semínka a zvolna zhruba 2 minuty za stálého míchání povařte.

3

Pudink z chia semínek rozdělte do 2–4 misek a nechte chvíli nabobtnat.

4

Mezitím opražte na sucho na pánvi ořechy.

5

Na pudink rozdělte jablka, posypte je ořechy a nakonec pudink ozdobte mandlovým máslem. Podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2024/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2024/3

Apetit magazín