Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 10 minut Velmi snadné Na 6 sklenic (250 ml)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4264 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 1029 g
Tuky 6 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní pochoutka, výborná především k sýrům. Hodí se i k masu či k jednohubkám nebo sendvičům.

Suroviny

chilli paprička 150 g
červená, bez semen, nahrubo
paprika červená 150 g
očištěnáá, na kostky
želírovací cukr 1 kg
jablečný ocet 600 ml
sůl

1 Sklenice i víčka prolijte vroucí vodou (ideálně přímo z varné konvice) a nechte je na čisté utěrce vychladnout.

2 Chilli papričky nasekejte nadrobno v kuchyňském robotu. Přidejte papriku a ještě promíchejte několika pulzy. Cukr zvolna a bez míchání zahřívejte s octem do rozpuštění. Přidejte směs chilli a paprik a přiveďte k varu. Zprudka 10 minut vařte; pokud chcete, osolte.

3 Sejměte z ohně a dejte asi tři čtvrtě hodiny chladnout. Potom, pokud máte pocit, že kousky chilli a paprik nejsou v želé stejnoměrně rozmístěny, zamíchejte. Naplňte do připravených sklenic a uzavřete. Džem můžete zavařit, ale není to nutné.

 

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit