Venkovský koláč neboli cottage pie, jak jej dělají v Chile. Nenechte se odradit nezvyklými přísadami – dohromady fungují skvěle! Z koláče se při focení vyklubal redakční favorit, který zmizel pár minut po servírování, i nedůvěřivci si totiž chodili stále přidávat. Slaný koláč v chilském duchu si u nás zabodoval.
Suroviny
na 2 zapékací misky o průměru 18 cm
Suroviny
na 2 zapékací misky o průměru 18 cm
Na masovou vrstvu
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 3762 kcal
- Bílkoviny 230 g
- Sacharidy 256 g
- Tuky 220 g
Postup přípravy
- Zlaté klasy, sladká zrna: Recepty z kukuřice, které možná neznáte Pohlednice z Chile: Jak se Barboře žije mezi světovými rekordmany v pojídání majonézy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/9
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2023/9
Jak si nejlépe vychutnat babí léto? Nejlepším průvodcem vám bude zářijový Apetit, který vychází už 17. 8. 2023. Připomeneme si prostá lidová jídla, společně budeme méně plýtvat potravinami a zpracujeme vše, co nakoupíme nebo sklidíme na zahradě. Děti naučíme jíst ryby a začneme jim připravovat kreativní a pestré svačiny, které nikdy nedonesou zpět domů. Své hvězdné chvíle se dočká nejen kukuřice, která zazáří naslano i nasladko, ale také ostružiny. Nahlédnete s námi do zákulisí soutěže MasterChef a zjistíte, který obal na chléb v našem testu obstál nejlépe a který naopak propadl. Poradíme s výběrem sušičky na potraviny a seznámíme vás s horkovzdušnou fritézou. Helena Fléglová se v dalším díle Cukrářské akademie zaměří na kakao a seriál Škola focení Aleny Hrbkové se tentokrát bude zabývat úhlem záběru. Apetit, napsáno s chutí.