Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 75 min
5,0 (3x)
16. 9. 2024
Chilský kukuřičný slaný koláč (Pastel de choclo)
Apetit
Chilský kukuřičný slaný koláč (Pastel de choclo)
Apetit


Velmi snadné
< 75 min
5,0 (3x)

Venkovský koláč neboli cottage pie, jak jej dělají v Chile. Nenechte se odradit nezvyklými přísadami – dohromady fungují skvěle! Z koláče se při focení vyklubal redakční favorit, který zmizel pár minut po servírování, i nedůvěřivci si totiž chodili stále přidávat. Slaný koláč v chilském duchu si u nás zabodoval.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

na 2 zapékací misky o průměru 18 cm

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

na 2 zapékací misky o průměru 18 cm

Na masovou vrstvu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3762 kcal
  • Bílkoviny 230 g
  • Sacharidy 256 g
  • Tuky 220 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Zlaté klasy, sladká zrna: Recepty z kukuřice, které možná neznáte Pohlednice z Chile: Jak se Barboře žije mezi světovými rekordmany v pojídání majonézy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(3 hlasy)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/9

Jak si nejlépe vychutnat babí léto? Nejlepším průvodcem vám bude zářijový Apetit, který vychází už 17. 8. 2023. Připomeneme si prostá lidová jídla, společně budeme méně plýtvat potravinami a zpracujeme vše, co nakoupíme nebo sklidíme na zahradě. Děti naučíme jíst ryby a začneme jim připravovat kreativní a pestré svačiny, které nikdy nedonesou zpět domů. Své hvězdné chvíle se dočká nejen kukuřice, která zazáří naslano i nasladko, ale také ostružiny. Nahlédnete s námi do zákulisí soutěže MasterChef a zjistíte, který obal na chléb v našem testu obstál nejlépe a který naopak propadl. Poradíme s výběrem sušičky na potraviny a seznámíme vás s horkovzdušnou fritézou. Helena Fléglová se v dalším díle Cukrářské akademie zaměří na kakao a seriál Škola focení Aleny Hrbkové se tentokrát bude zabývat úhlem záběru. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Škvarková pomazánka.

Škvarková pomazánka: Klasika české kuchyně, která nikdy nezklame

Škvarková pomazánka je klasika, která voní česnekem a poctivou českou kuchyní. Hodí se nejen jako rychlé pohoštění pro návštěvu, ale i jako sytá svačina nebo snídaně na víkend. Můžete ji dochutit pikantní zeleninovou směsí, ale skvěle chutná i v jemnější verzi. Vždy potěší jednoduchostí i výraznou chutí, která v sobě nese kousek tradičního českého kulinárního umu.