Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chlazená polévka z kukuřice, paprik a rajčat

Téhle polévce na způsob španělského gazpacha dodává jemnost cukrová kukuřice a také žluté či oranžové papriky, které mají ze všech paprik nejjemnější chuť.

Vydání: 2019/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odležení + chlazení 4 hodiny
P
Polévka

Ingredience

    • 3 klasy cukrové kukuřice, zrna ořezaná a tupou stranou nože vytlačené zbytky z klasu (lze použít i 350 g mražené cukrové kukuřice, prolité v cedníku horkou vodou a okapané)
    • 3 velké žluté papriky (nebo víc menších, cca 500 g) nebo směs žlutých a oranžových
    • 250 g žlutých a/nebo oranžových třešňových či jiných rajčat (podstatná je barva)
    • 1 malá cibule, nakrájená na kostičky
    • 4–5 lžic kvalitního panenského
    • olivového oleje + k podávání
    • 1–2 lžíce dobrého jablečného nebo bílého vinného octa
    • 1/2 lžičky mořské soli nebo podle chuti
    • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře nebo
    • podle chuti

    NA OKURKOVOU POSYPKU

    • 1/2 salátové okurky, nakrájená na drobné kostičky
    • 1/2 malé červené cibule, nakrájená na drobné kostičky
    • 2 hrsti nadrobno nasekané petrželky
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • šťáva z 1 citronu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 V míse promíchejte všechny suroviny na polévku, osolte a opepřete. Zakryjte a nechte stát asi 30 minut.

Pak rozmixujte dohladka (nemáte-li vysoce výkonný mixér, pracujte po dávkách). Poté polévku protřete přes jemné síto a uložte na 4 hodiny do chladničky.

3 Před podáváním polévky smíchejte všechny přísady na okurkovou posypku.

4 Vychlazenou polévku rozdělte do misek či talířů a podávejte s okurkovou posypkou, dalším olivovým olejem a pepřem podle chuti.

NĚCO NAVÍC
Pokud netrváte na extra jemné a hladké polévce, nemusíte ji protírat přes síto, stačí jen rozmixovat.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lilkový salát s pitou

Těstoviny s lilkem a kouřovou omáčkou

Vepřová kotleta s kukuřicí à la Mexiko a zlatou BBQ omáčkou

Nachos s kukuřicí

Osvěžte se: Nejlepší studené polévky

REKLAMA

Přidat komentář