Pomeranč a červená cibule září do daleka
Suroviny
chleba tmavý
6
plátků
olivový olej extra panenský
3
PL
vinný ocet bílý
1
PL
olivy černé
1
PL
nadrobno
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
pomeranč
1
ks
cibule červená
2
ks
na tenká půlkolečka
sýr feta
160
g
lze nahradit kozím sýrem
petrželka
na ozdobení
Postup
1
V toustovači opečte chleba. Prošlehejte olej, ocet, olivy, sůl a pepř a do zálivky na 10 minut ponořte nakrájenou cibuli. Z pomeranče ořízněte kůru včetně tenké bílé blanky a pak ostrým nožem vykrojte čisté dílky (filátka).
2
Chleba namažte sýrem, na něj naaranžujte dílky pomeranče a cibuli a ozdobte petrželkou. Pokapejte zbytkem zálivky.