0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chlebíček feta, pomeranč & červená cibule

Chlebíček feta, pomeranč & červená cibule

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 950 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 37 g
Tuky 77 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomeranč a červená cibule září do daleka

Suroviny

chleba tmavý 6 plátků
olivový olej extra panenský 3 PL
vinný ocet bílý 1 PL
olivy černé 1 PL
nadrobno
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
pomeranč 1 ks
cibule červená 2 ks
na tenká půlkolečka
sýr feta 160 g
lze nahradit kozím sýrem
petrželka
na ozdobení

1 V toustovači opečte chleba. Prošlehejte olej, ocet, olivy, sůl a pepř a do zálivky na 10 minut ponořte nakrájenou cibuli. Z pomeranče ořízněte kůru včetně tenké bílé blanky a pak ostrým nožem vykrojte čisté dílky (filátka).

2 Chleba namažte sýrem, na něj naaranžujte dílky pomeranče a cibuli a ozdobte petrželkou. Pokapejte zbytkem zálivky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/1

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit