Chlebíček feta, pomeranč & červená cibule

Chlebíček feta, pomeranč & červená cibule

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 526 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 31 g
Tuky 43 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Pomeranč a červená cibule září do daleka

Suroviny

chleba tmavý 6 plátků
olivový olej extra panenský 3 PL
1 PL
bílý bílý vinný ocet
olivy černé 1 PL
nadrobno
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
pomeranč 1 ks
cibule červená 2 ks
na tenká půlkolečka
160 g
sýr feta Apetina lze nahradit kozím sýrem
petrželka
na ozdobení
V toustovači opečte chleba. Prošlehejte olej, ocet, olivy, sůl a pepř a do zálivky na 10 minut ponořte nakrájenou cibuli. Z pomeranče ořízněte kůru včetně tenké bílé blanky a pak ostrým nožem vykrojte čisté dílky (filátka). Chleba namažte sýrem, na něj naaranžujte dílky pomeranče a cibuli a ozdobte petrželkou. Pokapejte zbytkem zálivky.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit