Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 950 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 37 g
Tuky 77 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomeranč a červená cibule září do daleka

Suroviny

chleba tmavý 6 plátků
olivový olej extra panenský 3 PL
vinný ocet bílý 1 PL
nadrobno
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
na tenká půlkolečka
lze nahradit kozím sýrem
petrželka
na ozdobení

Postup

1

V toustovači opečte chleba. Prošlehejte olej, ocet, olivy, sůl a pepř a do zálivky na 10 minut ponořte nakrájenou cibuli. Z pomeranče ořízněte kůru včetně tenké bílé blanky a pak ostrým nožem vykrojte čisté dílky (filátka).

2

Chleba namažte sýrem, na něj naaranžujte dílky pomeranče a cibuli a ozdobte petrželkou. Pokapejte zbytkem zálivky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/1

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...