Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlebíček s ukrytým srdcem
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 6
Více než dvě hodiny Snadné Na 8–10 plátků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6864 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 520 g
Tuky 480 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po nakrojení tohoto sladkého chlebíčku vás čeká famózní překvapení – červené srdíčko uprostřed světlého korpusu. Romantický dezert, kterým potěšíte nejen na svatého Valentýna...

Související recepty

Suroviny

Na červená srdíčka
máslo 175 g
změklé
hnědý cukr 175 g
vejce 3 ks
velká
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
kakao 3 PL
mleté
mléko 100 ml
vanilkový extrakt 1,5 ČL
Na světlý korpus
máslo 175 g
změklé
hnědý cukr 175 g
vejce 3 ks
velká
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
mleté
mléko 100 ml
vanilkový extrakt 1,5 ČL
Na polevu
tmavá čokoláda 200 g
jemně nasekaná
cukrové a čokoládové zdobení
růžový posyp (nemusí být)

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 °C.

2

Formu na chlebíček vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.

3

Červená srdíčka připravíte tak, že vyšleháte 175 g másla a 175 g cukru do světlé nadýchané směsi.

4

Přidejte 3 vejce, jedno po druhém, a po každém přidání dobře promíchejte.

5

Prosejte 140 g mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva a kakao, a poté jemně vmíchejte do máslové směsi spolu s mletými mandlemi.

6

Smíchejte 100 ml mléka, vanilkový extrakt a veškeré potravinářské barvivo a přidejte do těsta, poté míchejte, dokud nebude rovnoměrně obarvené.

7

Těsto nalijte do připravené formy a pečte 1 hodinu a 10 minut, nebo dokud zapíchnutou špejli nevyndáte čistou.

8

Nechte 10 minut chladnout ve formě, poté přendejte na mřížku.

9

Po vychladnutí nakrájejte chlebíček na plátky o tloušťce 4 cm. Pomocí vykrajovátka o průměru 5 cm vykrojte srdíčka (ze zbytku korpusu připravte třeba dezert do skleničky nebo dortová lízátka).

10

Tutéž formu opět vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.

11

Na světlý korpus připravte těsto stejně jako na srdíčka, jen s tím rozdílem, že do něj nepřidáte ani kakao a ani barvivo.

12

Nalijte 3/4 směsi do připravené formy a vyskládejte srdíčka těsně vedle sebe tak, abyste spodní část srdíček vtlačili do těsta.

13

Lžící naneste zbytek těsta a srdíčka zakryjte.

14

Pečte 1 hodinu nebo dokud špejle nevyjde čistá.

15

Nechte 10 minut chladnout ve formě, poté přendejte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

16

Na polevu jemně ohřejte všechny ingredience a míchejte, dokud se nespojí. Nechte ji vychladnout a poté ji rozetřete na chlebíček. Pokud chcete, můžete ozdobit barevným sypáním.

Související články

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...