Po nakrojení tohoto sladkého chlebíčku vás čeká famózní překvapení – červené srdíčko uprostřed světlého korpusu. Romantický dezert, kterým potěšíte nejen na svatého Valentýna...
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 160 °C.
Formu na chlebíček vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.
Červená srdíčka připravíte tak, že vyšleháte 175 g másla a 175 g cukru do světlé nadýchané směsi.
Přidejte 3 vejce, jedno po druhém, a po každém přidání dobře promíchejte.
Prosejte 140 g mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva a kakao, a poté jemně vmíchejte do máslové směsi spolu s mletými mandlemi.
Smíchejte 100 ml mléka, vanilkový extrakt a veškeré potravinářské barvivo a přidejte do těsta, poté míchejte, dokud nebude rovnoměrně obarvené.
Těsto nalijte do připravené formy a pečte 1 hodinu a 10 minut, nebo dokud zapíchnutou špejli nevyndáte čistou.
Nechte 10 minut chladnout ve formě, poté přendejte na mřížku.
Po vychladnutí nakrájejte chlebíček na plátky o tloušťce 4 cm. Pomocí vykrajovátka o průměru 5 cm vykrojte srdíčka (ze zbytku korpusu připravte třeba dezert do skleničky nebo dortová lízátka).
Tutéž formu opět vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.
Na světlý korpus připravte těsto stejně jako na srdíčka, jen s tím rozdílem, že do něj nepřidáte ani kakao a ani barvivo.
Nalijte 3/4 směsi do připravené formy a vyskládejte srdíčka těsně vedle sebe tak, abyste spodní část srdíček vtlačili do těsta.
Lžící naneste zbytek těsta a srdíčka zakryjte.
Pečte 1 hodinu nebo dokud špejle nevyjde čistá.
Nechte 10 minut chladnout ve formě, poté přendejte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Na polevu jemně ohřejte všechny ingredience a míchejte, dokud se nespojí. Nechte ji vychladnout a poté ji rozetřete na chlebíček. Pokud chcete, můžete ozdobit barevným sypáním.