Chlebové košíčky s krabem a avokádem

Chlebové košíčky s krabem a avokádem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3459 kcal
Bílkoviny 79 g
Cukr 502 g
Tuky 117 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Použití amerického toustového chleba není rozmar, ale praktický tip. Je mnohem vláčnější a při stlačení se nevrací zpátky, naopak krásně kopíruje tvar formičky.

Suroviny

toustový chléb 8
americký světlý
máslo 50 g
rozpuštěné
avokádo 2 ks
citronová štáva 0.5 ks
rukola 100 g
400 g
krabí tyčinky spařené horkou vodou
Na holandskou majonézu s bylinkami
vinný ocet bílý 4 PL
pepř 0.5 ČL
celý
bobkový list 1 ks
estragon hrst
nasekaný
citronová štáva 0.5 ks

1 Rozehřejte troubu na 200 °C. Ze středu každého plátku chleba vykrojte kolečko o průměru 10 centimetrů. Můžete si ho naznačit nebo rovnou vykrojit skleničkou. Kolečka pak několikrát stlačte válečkem a obě strany potřete rozpuštěným máslem.

2 Chlebové placičky natlačte do plechových formiček o menším průměru a naskládejte na dva plechy. Pečte, dokud okraje nezrůžoví; trvá to zhruba deset minut. Potom je opatrně vyklopte, aby zůstaly dnem vzhůru, a dejte je ještě na pět minut péct, ať jsou pěkně křupavé a suché. Nechte je vychladnout.

3 Připravte si základ na holandskou majonézu. Do malé pánvičky vlijte vinný ocet, vhoďte pepř i bobkový list a zvolna přiveďte k varu. Vařte pět minut, nebo dokud se směs nezredukuje asi o lžíci. Odstavte z plamene a vyjměte bobkový list a pepř. (Přikrytá směs vydrží v ledničce zhruba dva dny.)

4 Rozpulte avokáda, vypeckujte je, oloupejte a nakrájejte na měsíčky. V misce je pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly.

5 Octovou směs nalijte do nádoby a přidejte žloutky. Máslo rozehřejte na středním plameni tak, aby se nevařilo, a přilijte ke směsi. Vše pomalu rozmíchejte tyčovým mixérem. Omáčka je hotová ve chvíli, kdy se spojí žloutky a máslo. Pak už jen přidejte byliny a podle chuti i citronovou šťávu.

6Chlebové košíčky bohatě naplňte krabími tyčinkami a avokádem, přelijte holandskou majonézou a ozdobte rukolou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit