Chlebové placky se špenátem a rajčaty

Chlebové placky se špenátem a rajčaty

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 907 kcal
Bílkoviny 57 g
Cukr 170 g
Tuky 20 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tohle jídlo obsahuje spoustu vlákniny a můžete ho počítat jako hned dvě dávky zeleniny (denně se jich doporučuje pět)

Suroviny

olivový olej 2 ČL
cibule 2 ks
nakrájená
paprika červená 2 ks
nakrájená na jemno, lze nahrdit žlutou paprikou
konzervovaná rajčata 400 g
fazole 200 g
sterilované, barevné, bez nálevu a propláchnuté
paprika sladká 1 ČL
lze nahradit pálivou paprikou
6 hrstí
špenátové lístky
sůl
8 ks
chlebová placky malé
pepř
1. Ve velké pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej, vsypte na něj cibuli a papriky a restujte do měkka.

2. Přidejte fazole a rajčata, okořeňte paprikou, osolte. Až směs začne bublat, snižte plamen a deset minut prohřívejte. Vsypte špenátové lístky a znovu pár minut prohřívejte, až zavadnou. Pánev sejměte z ohně a případně dochuťte solí a pepřem.

3. Placky rozkrojte, naplňte a podávejte.

JEDNA PORCE OBSAHUJE cca 1516 kJ, 13 g bílkovin, 74 g cukrů, 4 g tuku, 1 g nasycených mastných kyselin, 8 g vlákniny a 1,4 g soli. V jídle není žádný přidaný cukr.

Obměna:
Variabilní obilná příloha: směs můžete podávat také s běžným nebo ještě lépe zdravějším tmavým celozrnným chlebem.

Tip Apetitu:
■ Kari pasta. Dodá pikantnost a zrychlí přípravu. Pokud sáhnete po nízkotučném výrobku, např. Thai-choice (110 g za 60 Kč, k dostání v Hypernově), ušetříte i kalorie.

■ Chlebové placky. V naší dietě hrají placky různé provenience prim. Často mají nižší energetickou hodnotu než chléb, nejsou okoukané a umožní nesčetné variace. Tip: chléb libanonský celozrnný, 6 ks za cca 20 Kč , Albert.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit