Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlebové placky se špenátem a rajčaty
Chlebové placky se špenátem a rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chlebové placky se špenátem a rajčaty

4.8/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2782 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 508 g
Tuky 28 g
Vláknina 84 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo obsahuje spoustu vlákniny a můžete ho počítat jako hned dvě dávky zeleniny (denně se jich doporučuje pět)

Suroviny

olivový olej 2 ČL
nakrájená
nakrájená na jemno, lze nahrdit žlutou paprikou
fazole 200 g
sterilované bez nálevu a propláchnuté
lze nahradit pálivou paprikou
sůl
chlebová placky malé
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Ve velké pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej, vsypte na něj cibuli a papriky a restujte do měkka.

2

Přidejte fazole a rajčata, okořeňte paprikou, osolte. Až směs začne bublat, snižte plamen a deset minut prohřívejte.

3

Vsypte špenátové lístky a znovu pár minut prohřívejte, až zavadnou. Pánev sejměte z ohně a případně dochuťte solí a pepřem.

4

Placky rozkrojte, naplňte a podávejte.

Obměna:
Variabilní obilná příloha: směs můžete podávat také s běžným nebo ještě lépe zdravějším tmavým celozrnným chlebem.

Tip Apetitu:

  • Kari pasta. Dodá pikantnost a zrychlí přípravu. Pokud sáhnete po nízkotučném výrobku, např. Thai-choice, ušetříte i kalorie.
  • Chlebové placky. V naší dietě hrají placky různé provenience prim. Často mají nižší energetickou hodnotu než chléb, nejsou okoukané a umožní nesčetné variace. Tip: chléb libanonský celozrnný.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

15.02.2008 19:10
Pritel sice tvrdi, ze to az tak uzasny nebylo, ale na to, ze je to sama zelenina, je jidlo dobry moc :-) predevsim spenat je tam necekany a vyborny. Doporucuji pridat jeste cesnek, pokud ho mate radi.
31.08.2007 09:34
Recept se nachází v č.1/05, str.74

Apetit magazín