Chlebové placky se špenátem a rajčaty

Chlebové placky se špenátem a rajčaty

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 907 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 170 g
Tuky 20 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo obsahuje spoustu vlákniny a můžete ho počítat jako hned dvě dávky zeleniny (denně se jich doporučuje pět)

Suroviny

olivový olej 2 ČL
cibule 2 ks
nakrájená
paprika červená 2 ks
nakrájená na jemno, lze nahrdit žlutou paprikou
konzervovaná rajčata 400 g
fazole 200 g
sterilované, barevné, bez nálevu a propláchnuté
paprika sladká 1 ČL
lze nahradit pálivou paprikou
6 hrstí
špenátové lístky
sůl
8 ks
chlebová placky malé
pepř
1. Ve velké pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej, vsypte na něj cibuli a papriky a restujte do měkka.

2. Přidejte fazole a rajčata, okořeňte paprikou, osolte. Až směs začne bublat, snižte plamen a deset minut prohřívejte. Vsypte špenátové lístky a znovu pár minut prohřívejte, až zavadnou. Pánev sejměte z ohně a případně dochuťte solí a pepřem.

3. Placky rozkrojte, naplňte a podávejte.

JEDNA PORCE OBSAHUJE cca 1516 kJ, 13 g bílkovin, 74 g cukrů, 4 g tuku, 1 g nasycených mastných kyselin, 8 g vlákniny a 1,4 g soli. V jídle není žádný přidaný cukr.

Obměna:
Variabilní obilná příloha: směs můžete podávat také s běžným nebo ještě lépe zdravějším tmavým celozrnným chlebem.

Tip Apetitu:
■ Kari pasta. Dodá pikantnost a zrychlí přípravu. Pokud sáhnete po nízkotučném výrobku, např. Thai-choice (110 g za 60 Kč, k dostání v Hypernově), ušetříte i kalorie.

■ Chlebové placky. V naší dietě hrají placky různé provenience prim. Často mají nižší energetickou hodnotu než chléb, nejsou okoukané a umožní nesčetné variace. Tip: chléb libanonský celozrnný, 6 ks za cca 20 Kč , Albert.

Komentáře

Anonym

Pritel sice tvrdi, ze to az tak uzasny nebylo, ale na to, ze je to sama zelenina, je jidlo dobry moc :-) predevsim spenat je tam necekany a vyborny. Doporucuji pridat jeste cesnek, pokud ho mate radi.

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit