Tohle jídlo obsahuje spoustu vlákniny a můžete ho počítat jako hned dvě dávky zeleniny (denně se jich doporučuje pět)
Suroviny
olivový olej
2
ČL
cibule
2
ks
nakrájená
paprika červená
2
ks
nakrájená na jemno, lze nahrdit žlutou paprikou
konzervovaná rajčata
400
g
fazole
200
g
sterilované bez nálevu a propláchnuté
paprika mletá sladká
1
ČL
lze nahradit pálivou paprikou
baby špenát
6
hrstí
sůl
chleba
8
ks
chlebová placky malé
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Ve velké pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej, vsypte na něj cibuli a papriky a restujte do měkka.
2
Přidejte fazole a rajčata, okořeňte paprikou, osolte. Až směs začne bublat, snižte plamen a deset minut prohřívejte.
3
Vsypte špenátové lístky a znovu pár minut prohřívejte, až zavadnou. Pánev sejměte z ohně a případně dochuťte solí a pepřem.
4
Placky rozkrojte, naplňte a podávejte.
Obměna:
Variabilní obilná příloha: směs můžete podávat také s běžným nebo ještě lépe zdravějším tmavým celozrnným chlebem.
Tip Apetitu:
- Kari pasta. Dodá pikantnost a zrychlí přípravu. Pokud sáhnete po nízkotučném výrobku, např. Thai-choice, ušetříte i kalorie.
- Chlebové placky. V naší dietě hrají placky různé provenience prim. Často mají nižší energetickou hodnotu než chléb, nejsou okoukané a umožní nesčetné variace. Tip: chléb libanonský celozrnný.
Komentáře