Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlebový balíček Cordon bleu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7736 kcal
Bílkoviny 576 g
Sacharidy 624 g
Tuky 310 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedna slavná francouzská kuchařská škola oceňovala své absolventy řádem modré stužky, cordon bleu. Tvořily ji tři lepenkové vrstvy obalené látkou – a tato struktura dala jméno i slavnému jídlu, obalovanému telecímu řízku, plněnému šunkou a sýrem. Označení cordon bleu od té doby nesou i lecjaké jiné ‚řízečky‘, stejně plněné. My jsme si ho vypůjčili pro inovativní toust.

Související recepty

Suroviny

šunka 4 plátky
vejce 2 ks
prošlehaná se špetkou soli
kukuřičné lupínky - cornflakes
na obal
rostlinný olej
na smažení

Postup

1

Na každý plátek chleba položte po plátku sýra a na každý druhý ještě šunku. Přiklopte je a jemně přimáčkněte dlaní, aby líp držely u sebe, případně je ještě spojte špejlí nebo párátkem – usnadní vám obalování a smažení.

2

Toustový balíček položte do rozšlehaných vajec a nechte chvilku nasáknout. Pak ho přitiskněte do nadrcených lupínků a na pár minut uložte v chladu. Obal bude líp držet, sýr zpevní a nebude se při smažení tak rychle tavit.

3

V kastrůlku rozehřejte vyšší vrstvu oleje, protože balíček se nejlíp smaží v tukové lázni. Opatrně je vkládejte a osmažte z obou stran dozlatova. Smažení by mělo být svižné, ale tuk nerozpalujte na nejvyšší teplotu, aby se obal nespálil.

4

Osmažené balíčky položte na vrstvu kuchyňského papíru; odsaje přebytečný tuk. Pokud jste je spíchli špejlí nebo párátkem, před podáváním je vyjměte. Podávejte ještě teplé. Když je doplníte jednoduchým salátem, poslouží vám jako báječný oběd.

Komentáře

05.09.2007 08:48
Recept se nachází v č.6/06, str.83

Apetit magazín