0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chlebový balíček Cordon bleu

Chlebový balíček Cordon bleu

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7400 kcal
Bílkoviny 348 g
Sacharidy 636 g
Tuky 370 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedna slavná francouzská kuchařská škola oceňovala své absolventy řádem modré stužky, cordon bleu. Tvořily ji tři lepenkové vrstvy obalené látkou – a tato struktura dala jméno i slavnému jídlu, obalovanému telecímu řízku, plněnému šunkou a sýrem. Označení cordon bleu od té doby nesou i lecjaké jiné ‚řízečky‘, stejně plněné. My jsme si ho vypůjčili pro inovativní toust.

Suroviny

toustový chléb 8 plátků
klasický
šunka 4 plátky
libová, kvalitní
sýr 8 plátků
i ochucený, my použili Diplomat česnekový z Delvity
vejce 2 ks
se špetkou soli, rozšlehaná vidličkou
kukuřičné lupínky - cornflakes
na obal
rostlinný olej
na smažení
1.  Na každý plátek chleba položte po plátku sýra a na každý druhý ještě šunku. Přiklopte je a jemně přimáčkněte dlaní, aby líp držely u sebe, případně je ještě spojte špejlí nebo párátkem – usnadní vám obalování a smažení.

2.  Toustový balíček položte do rozšlehaných vajec a nechte chvilku nasáknout. Pak ho přitiskněte do nadrcených lupínků a na pár minut uložte v chladu. Obal bude líp držet, sýr zpevní a nebude se při smažení tak rychle tavit.

3.  V kastrůlku rozehřejte vyšší vrstvu oleje, protože balíček se nejlíp smaží v tukové lázni. Opatrně je vkládejte a osmažte z obou stran dozlatova. Smažení by mělo být svižné, ale tuk nerozpalujte na nejvyšší teplotu, aby se obal nespálil.

4.  Osmažené balíčky položte na vrstvu kuchyňského papíru; odsaje přebytečný tuk. Pokud jste je spíchli špejlí nebo párátkem, před podáváním je vyjměte. Podávejte ještě teplé. Když je doplníte jednoduchým salátem, poslouží vám jako báječný oběd.

Modrá stužka jinak
Chuť náplně zesílí parmská šunka a sýr s modrou plísní.

Komentáře

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit