Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chlupaté knedlíky se zelím a cibulkou

Tyhle knedlíky můžete podávat také jako hlavní jídlo, s opečenou slaninou.

Vydání: 2017/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
PT15M
Vaření 0:15

Ingredience

    • 750 g brambor (varný typ C nebo BC)
    • sůl + 1 vejce
    • 100 g hladké a cca 150g hrubé mouky
    • 1 cibule, nakrájená na půlkolečka
    • 2 lžíce kachního sádla nebo oleje
    • 1 sáček kysaného zelí (500 g)

Příprava jídla

1 Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Brambory oloupejte a pak nastrouhejte najemno na struhadle či s pomocí robotu. Můžete je také strouhat rovnou do cedníku nad mísu či dřez, aby tekutina, jež se z nich uvolňuje, průběžně odkapávala. Z brambor na cedníku důkladně vymačkejte většinu tekutiny, pak je vložte do mísy, osolte, rozklepněte k nim vejce a promíchejte. Poté do hmoty postupně zapracujte hladkou mouku a tolik hrubé, až vznikne tužší těsto.

2 Vroucí vodu v hrnci osolte. Namočenými lžícemi, jednou lžící či jen navlhče- nou rukou (buďte ale opatrní!) tvarujte a opatrně sázejte šištičky do hrnce s mírně probublávající vodou. Teprve až budou všechny knedlíčky plavat, zesilte pod hrncem oheň. Během vaření odšťouchněte knedlíčky vařečkou ode dna. Vařte je doměkka, zhruba 10–15 minut – záleží mimo jiné na velikosti. Mezitím opečte cibuli dozlatova na lžíci tuku.

3 Měkké knedlíčky cedníkem vyberte, nechte odkapat a pak vložte do pekáčku vymazaného lžící tuku. Rychle je zasypte odkapaným, ale nevyždímaným kysaným zelím a promíchejte (knedlíčky díky tomu zůstanou žluté). Nakonec vmíchejte opečenou cibuli. Pekáč můžete ještě vložit do předehřáté trouby a všechno jemně prohřát.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kachna pečená s bylinkami a kmínem

Karamelizovaná jablka se slaninou

Paštika s araratem

Salát s kachními prsíčky

Ravioly kachna & dýně

Brambory a zelí, živobytí celý

Přidat komentář