Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chřest à la Caesar
Chřest à la Caesar
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chřest à la Caesar

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1120 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 69 g
Tuky 68 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Užijte si chřestovou sezonu, co to jen jde! Tuhle variantu, kdy je zelený chřest zakomponovaný do salátu Caesar, si zamilujete po prvním soustu! Svěží salát s chřestem můžete podávat jako předkrm nebo jako lehký hlavní chod.

Související recepty

Suroviny

Na krutonky
olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
nastrouhaný
bageta 1 ks
starší
nastrouhaný najemno
Na zálivku
česnek 1 stroužek
drcený
ančovičky (konzerva) 1 filet
nakládané v oleji
worcesterská omáčka ¼ ČL
hořčice dijonská ¼ ČL
nastrouhaný najemno
Na salát
rostlinný olej 1 PL
salát 1 ks
romanesco nebo 2 salátová srdíčka
hobliny k podávání

Postup

1

Na krutonky smíchejte olej, česnek a nechte ho v oleji chvíli stát. Mezitím nakrájejte bagetu na kostičky a vsypte na plech, k pečivu sceďte přes sítko česnekový olej (zachycený česnek nevyhazujte, půjde do zálivky). Přidejte parmazán a promíchejte. Dejte péct do trouby vyhřáté na 190°C na 10–15 minut dozlatova. Čas od času promíchejte.

2

Na zálivku prošlehejte všechny ingredience (nezapomeňte na česnek z krutonů).

3

Zelenému chřestu odlomte dřevnaté konce, promněte jej s olejem a opečte ho na pánvi nebo dejte pod gril. Salát nakrájejte nahrubo.

4

Na mísu naaranžujte salát, chřest, přelijte zálivkou a posypte krutonky a parmazánovými hoblinkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/6

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...