Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chřest à la Caesar
Chřest à la Caesar
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chřest à la Caesar

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1120 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 69 g
Tuky 68 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Užijte si chřestovou sezonu, co to jen jde! Tuhle variantu, kdy je zelený chřest zakomponovaný do salátu Caesar, si zamilujete po prvním soustu! Svěží salát s chřestem můžete podávat jako předkrm nebo jako lehký hlavní chod.

Suroviny

Na krutonky
olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
nastrouhaný
bageta 1 ks
starší
nastrouhaný najemno
Na zálivku
česnek 1 stroužek
drcený
ančovičky (konzerva) 1 filet
nakládané v oleji
worcesterská omáčka ¼ ČL
hořčice dijonská ¼ ČL
nastrouhaný najemno
Na salát
rostlinný olej 1 PL
salát 1 ks
romanesco nebo 2 salátová srdíčka
hobliny k podávání

Postup

1

Na krutonky smíchejte olej, česnek a nechte ho v oleji chvíli stát. Mezitím nakrájejte bagetu na kostičky a vsypte na plech, k pečivu sceďte přes sítko česnekový olej (zachycený česnek nevyhazujte, půjde do zálivky). Přidejte parmazán a promíchejte. Dejte péct do trouby vyhřáté na 190°C na 10–15 minut dozlatova. Čas od času promíchejte.

2

Na zálivku prošlehejte všechny ingredience (nezapomeňte na česnek z krutonů).

3

Zelenému chřestu odlomte dřevnaté konce, promněte jej s olejem a opečte ho na pánvi nebo dejte pod gril. Salát nakrájejte nahrubo.

4

Na mísu naaranžujte salát, chřest, přelijte zálivkou a posypte krutonky a parmazánovými hoblinkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/6

Apetit magazín