Užijte si chřestovou sezonu, co to jen jde! Tuhle variantu, kdy je zelený chřest zakomponovaný do salátu Caesar, si zamilujete po prvním soustu! Svěží salát s chřestem můžete podávat jako předkrm nebo jako lehký hlavní chod.
Suroviny
Postup
Na krutonky smíchejte olej, česnek a nechte ho v oleji chvíli stát. Mezitím nakrájejte bagetu na kostičky a vsypte na plech, k pečivu sceďte přes sítko česnekový olej (zachycený česnek nevyhazujte, půjde do zálivky). Přidejte parmazán a promíchejte. Dejte péct do trouby vyhřáté na 190°C na 10–15 minut dozlatova. Čas od času promíchejte.
Na zálivku prošlehejte všechny ingredience (nezapomeňte na česnek z krutonů).
Zelenému chřestu odlomte dřevnaté konce, promněte jej s olejem a opečte ho na pánvi nebo dejte pod gril. Salát nakrájejte nahrubo.
Na mísu naaranžujte salát, chřest, přelijte zálivkou a posypte krutonky a parmazánovými hoblinkami.