0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chřestová polévka s krevetami

Chřestová polévka s krevetami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chřestová polévka s krevetami

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 913 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 35 g
Tuky 20 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lze ji podávat horkou i zastudena a dá se připravit i z mraženého chřestu.

Suroviny

olivový olej 1 PL
lze nahradit máslem (lepší při podávání zatepla) + navíc na pokapání, opékání krevet
cibule 1 ks
větší, nadrobno
vývar kuřecí 500 ml
lze nahradit zeleninovým
chřest zelený ½ svazku
200-250 g, bez dřevnatých konců, na cca 3cm kousky (lze použít baby chřest)
petrželka
pořádná hrst, nahrubo
sůl
pepř
čerstvě mletý
citronová šťáva
z poloviny citronu
citronová kůra ½ ČL
najemno
krevety 6 ks
střední / velké, vařené, nejlépe oloupané, ale s ocásky
kajenský pepř špetka
nemusí být
petrželka
lze nahradit lístky řapíkatého celeru, k podávání

1 Ve velkém hrnci na mírném až středním ohni rozehřejte olej či máslo. Vsypte cibuli a opečte ji doměkka za častého míchání, trvá to asi 10 minut. Pak vlijte vývar, zesilte oheň a přiveďte k varu. Vsypte chřest (hlavičky můžete schovat na ozdobení), zmírněte oheň a vařte zhruba 10 minut, aby chřest zcela změkl. Odstavte a rozmixujte tyčovým mixérem, vsypte petrželku a znovu promixujte jen tak, aby z petrželky byly v polévce znatelné kousíčky. Podle chuti osolte, opepřete a vlijte citronovou šťávu.

2 Chcete-li polévku jíst zatepla, prohřejte ji, ale už nevařte. Ozdobte každou porci v misce citronovou kůrou a krevetami, krátce opečenými na pánvi na trošce oleje nebo másla (můžete k nim přihodit i odložené chřestové hlavičky), kajenským pepřem a bylinkami podle chuti. Nakonec můžete pokapat troškou oleje nebo rozpuštěného másla.

3 Polévku k podávání zastudena nechte zchladnout, přiklopte a vychlaďte v lednici. Podávejte ozdobené jako výše, ale krevety přidejte vychladlé. Polévka vydrží v chladničce až 2 dny, obložte si ji ale až těsně před podáváním.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč