Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5240 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 578 g
Tuky 282 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chřestový závin s rebarborou vyvolal v redakci rozporuplné reakce – mnohým moc chutnal, jiným spojení hořké, kyselé a sladké chuti vadilo.

Náš tip: Jak na rebarboru? 

 
Skryt pre seznam

Suroviny

jahody 400 g
překrájené
vařený
mandle 100 g
mleté
krystalový cukr 80 g
na dochucení
na potření těsta
máta hrst
čerstvá plus na ozdobu
Na drobenku
máslo 100 g
mouka pšeničná hrubá 100 g
Na rebarboru
oloupaná, na kousky
jahody 400 g
překrájené

Postup

1

V míse smíchejte jahody, nakrájený vařený chřest a mleté mandle. Dochuťte cukrem a skořicí. Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Těsto rozválejte na dva pláty, rozdělte na něj připravenou směs jahod a chřestu a zabalte jako jablečný závin. Zpracujte suroviny na drobenku. Závin potřete žloutkem, posypte drobenkou a pečte dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C.

3

Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte na něm kousky rebarbory. Zasypte cukrem a nechte zkaramelizovat. Přidejte nakrájené jahody a pomalu, za občasného míchání rozvařte; bude to trvat asi 20 minut, pak dochuťte nasekanou mátou.

4

Hotový závin přelijte omáčkou z rebarbory a jahod a ozdobte mátou.

Recept je převzatý z kuchařky Jiří Štift: Šéfkuchařův rok.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...