0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chřestovo-jahodový závin s rebarborou

Chřestovo-jahodový závin s rebarborou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5240 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 578 g
Tuky 282 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chřestový závin s rebarborou vyvolal v redakci rozporuplné reakce – mnohým moc chutnal, jiným spojení hořké, kyselé a sladké chuti vadilo.

Suroviny

jahody 400 g
překrájené
chřest bílý 400 g
vařený
mandle 100 g
mleté
krystalový cukr 80 g
skořice
na dochucení
listové těsto 500 g
žloutek
na potření těsta
máta hrst
čerstvá plus na ozdobu
Na drobenku
máslo 100 g
mouka pšeničná hrubá 100 g
krupicový cukr 100 g
Na rebarboru
oloupaná, na kousky
jahody 400 g
překrájené
máslo
krupicový cukr 4 PL

Postup

1

V míse smíchejte jahody, nakrájený vařený chřest a mleté mandle. Dochuťte cukrem a skořicí. Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Těsto rozválejte na dva pláty, rozdělte na něj připravenou směs jahod a chřestu a zabalte jako jablečný závin. Zpracujte suroviny na drobenku. Závin potřete žloutkem, posypte drobenkou a pečte dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C.

3

Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte na něm kousky rebarbory. Zasypte cukrem a nechte zkaramelizovat. Přidejte nakrájené jahody a pomalu, za občasného míchání rozvařte; bude to trvat asi 20 minut, pak dochuťte nasekanou mátou.

4

Hotový závin přelijte omáčkou z rebarbory a jahod a ozdobte mátou.

Recept je převzatý z kuchařky Jiří Štift: Šéfkuchařův rok.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč