I za pár korun můžete na talíři stvořit velkou parádu
Suroviny
rajče
6
ks
zralá
chilli paprička
2
ks
kapary
20
ks
řapíkatý celer
1
ks
malý
česnek
1
stroužek
bazalka
10
lístků
oregano
1
špetka
sůl
pepř
olivový olej
100
ml
špagety (těstoviny)
320
g
uvařené al dente
Postup
1
Zbavte semen 6 zralých rajčat a nechte je na cedníku vykapat. Pokrájejte je nahrubo a v misce je promíchejte se 2 tence pokrájenými čerstvými chilli papričkami bez semen, 20 kapary, pokrájeným malým řapíkem celeru, drceným stroužkem česneku, 10 natrhanými lístky bazalky, špetkou sušeného oregana, solí, pepřem a 100 ml panenského olivového oleje. Nakonec vmíchejte do horkých špaget.
Komentáře
Asi jsem měl nějaké hodně silné papričky, protože jsem jich tam dal asi polovinu toho, co je v receptu, a stejně to pálí jak čert. Kromě toho, pokud si člověk doma nepěstuje vlastní chilli a bazalku a nemá pro kapary jiný odbyt, zase tak levné jídlo to taky není.