Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1880 kcal
Bílkoviny 62 g
Cukr 202 g
Tuky 86 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nádherně sytá

Suroviny

cibule 3 ks
velké, neloupané
máslo 50 g
mouka pšeničná hladká 1 PL
vývar hovězí 900 ml
z kostky, vychladlý
sůl špetka
na dochucení
bobkový list 1 ks
bageta 0.5 ks
olej 1 PL
na osmahnutí
sýr 70 g
strouhaný, typ ementál
pepř špetka

1Cibule pokrájejte napříč na tenká kolečka. V hrnci rozpusťte máslo a na mírném ohni smahněte cibulku 15 až 20 minut, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Pak ji poprašte moukou, zamíchejte a ještě minutu smažte.

2Přilijte vývar, osolte, opepřete, přihoďte bobkový list a zamíchejte. Uveďte směs do varu a hned stáhněte plamen. Vařte na mírném ohni půl hodiny. Potom polévku odstavte a odstraňte bobkový list.

3Bagetu nakrájejte šikmo na plátky a ty opečte na pánvi na oleji dozlatova. Do hlubších misek nebo talířů nalijte horkou polévku, navrch položte vždycky dva plátky chleba a posypte je sýrem. Zapněte troubu na nejvyšší stupeň nebo na grilování a na chvilku misky vložte pod rozpálený gril. Podávejte, jakmile se sýr roztaví.

Další recept na cibulačku naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Anonym

Pozor na sůl - vývar sám o sobě už je dost slaný!

Anonym

Se solí opravdu opatrně.Nedělala jsem vývar zvlášt, ale rovnou jsem cibuli zalila vodou a přidala masox a bylo to ok.

Anonym

co se 1/2 hod vaří voda s jiškou a ciulí není to trochu moc.

Anonym

Vařila jsem už dávno podle papírového Apetitu, je výborná a jednoduchá, byla tehdy v rubrice pro začátečníky.

Alexandra Manisova

Skvela polievka, ktora vzdy potesi bruska

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit