0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cibulovo-sýrový quiche

Cibulovo-sýrový quiche
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cibulovo-sýrový quiche

4.4/5 Počet hodnocení: 246
Více než hodinu Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4102 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 232 g
Tuky 296 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte odlehčenou verzi klasického lotrinského quiche. Cibulovo-sýrový quiche je skvělý slaný koláč, který vám udělá službu na zahradní party, nebo přijde vhod, jako rodinná večeře. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 280 g
+ na poprášení
máslo 165 g
studené, nakrájené na kousky
cibule 500 g
malé, na tenká půlkolečka
vejce 2 ks
velká
čedar 150 g
nahrubo nastrouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Mouku, 140 g másla a ¼ lžičky soli zpracujte na drobenku. Vlijte 8 lžic studené vody a uhněťte těsto. Vytvarujte z něj kouli a dejte na 30 minut chladit.

2

Na lehce pomoučněné ploše vyválejte z těsta kruh o něco větší než 25cm koláčová forma. Na válečku ho přeneste do formy a s pomocí kousku těsta zatlačte k okrajům tak, aby vznikla ,miska‘. Dvacet minut chlaďte.

3

Troubu zahřejte na 200 °C.

4

V rendlíku na zbylém másle 20 minut za občasného promíchání na středním plameni zahřívejte cibuli, až zkaramelizuje. Stáhněte z ohně.

5

Dno těsta lehce popíchejte vidličkou, vyložte pečicím papírem a zatižte fazolemi.

6

Pečte 20 minut, sejměte papír i fazole a pokračujte ještě pět až deset minut, aby těsto zhnědlo.

7

V míse prošlehejte vejce, přidejte smetanu, cibuli, polovinu sýra, osolte, opepřete.

8

Náplň naneste na těsto, posypte zbytkem sýra a pečte 20–25 minut.

9

Koláč je upečený, když nůž zapíchnutý do středu vyjde čistý. Nechte ve formě zchladnout a podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Komentáře

Anonym

nedávat cibuli, přidat špenát a piniové oříšky + česnek špenát nespařovat

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč