Ochutnejte odlehčenou verzi klasického lotrinského quiche. Cibulovo-sýrový quiche je skvělý slaný koláč, který vám udělá službu na zahradní party, nebo přijde vhod, jako rodinná večeře.
Suroviny
Postup
Mouku, 140 g másla a ¼ lžičky soli zpracujte na drobenku. Vlijte 8 lžic studené vody a uhněťte těsto. Vytvarujte z něj kouli a dejte na 30 minut chladit.
Na lehce pomoučněné ploše vyválejte z těsta kruh o něco větší než 25cm koláčová forma. Na válečku ho přeneste do formy a s pomocí kousku těsta zatlačte k okrajům tak, aby vznikla ,miska‘. Dvacet minut chlaďte.
Troubu zahřejte na 200 °C.
V rendlíku na zbylém másle 20 minut za občasného promíchání na středním plameni zahřívejte cibuli, až zkaramelizuje. Stáhněte z ohně.
Dno těsta lehce popíchejte vidličkou, vyložte pečicím papírem a zatižte fazolemi.
Pečte 20 minut, sejměte papír i fazole a pokračujte ještě pět až deset minut, aby těsto zhnědlo.
V míse prošlehejte vejce, přidejte smetanu, cibuli, polovinu sýra, osolte, opepřete.
Náplň naneste na těsto, posypte zbytkem sýra a pečte 20–25 minut.
Koláč je upečený, když nůž zapíchnutý do středu vyjde čistý. Nechte ve formě zchladnout a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Francouzský quiche: vyzkoušejte až 18 druhů náplní(19 receptů)
Komentáře
nedávat cibuli, přidat špenát a piniové oříšky + česnek špenát nespařovat