0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cibulový mini quiche se slaninou a kukuřicí

Cibulový mini quiche se slaninou a kukuřicí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2307 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 134 g
Tuky 163 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

listové těsto 250 g
slanina 150 g
sýr 90 g
váš oblíbený
cibule 1.5 ks
olivový olej 1 PL
smetana 100 ml
vejce 1 ks
kukuřice 100 g
pepř
sůl

Postup

1

V pánvi rozehřeji olej, cibule nakrájím na plátky a dám na pánev. Za stálého míchání cibuli smažím, dokud lehce nezhnědne.

2

Slaninu nakrájím na kostičky a společně s cibulí dám na pánev a několik minut smažím.

3

Osmaženou slaninu s cibulí přemístím do velké mísy. Přiliji smetanu, přidám nakrájený sýr, rozšlehané vejce a scezenou kukuřici. Opepřím. Vše dobře promíchám.

4

Připravím si formu na muffiny. Listové těsto si vyválím na lehce pomoučené ploše na tenký plát. Pomocí šablony o průměru cca 9 cm vykrojím z těsta kola, která přenesu do formy a prsty přitlačím ke stěně po celé ploše.

5

Směs nabírám na lžičku a opatrně nanesu na těsto. Podle chuti znovu opepřím.

6

Peču asi 20 minut nebo dokud okraje těsta nezačnou lehce hnědnout. Pomocí nože vytáhnu quiche z formy. Mini quiche se dají podávat teplé i studené.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

Autor: marta13

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit