Kombinací křehkého těsta, lahodného citronového krému a sněhové čepice vznikne božský moučník na neděli. Jeho příprava není příliš složitá, pouze vyžaduje čas. Nikam nespěchejte, ať tartaletky nejen báječně chutnají, ale i vypadají.
Suroviny
Na 6 tartaletek o průměru 10–12 cm
Suroviny
Na 6 tartaletek o průměru 10–12 cm
Na těsto
Na náplň a sněhovou čepici
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 4866 kcal
- Bílkoviny 90 g
- Sacharidy 525 g
- Tuky 258 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/3
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,2/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2024/3
Březnové vydání Apetitu, které vychází 15. 2., vás naladí na jaro. Svěží jarní dezert pro Apetit vytvořil cukrář Josef Maršálek, který upekl religieuse (česky jeptišky) v nezvykle zelené barvě – s bílou čokoládou a pistáciemi. Březnovou surovinou číslo jedna je medvědí česnek, jedna z prvních bylinek, které se na přelomu zimy a jara objevují v přírodě. Z medvědího česneku si připravíte pesto, vafle i slaný cheesecake. Po zimě jsme naplánovali i důkladný úklid mrazáku, abyste se zbavili posledních zásob loňské zeleniny a ovoce a vytvořili si prostor pro čerstvé. A protože v březnu ještě rádi zůstaneme v teple za kamny, máme pro vás snídaně pro pomalé víkendové ráno. Svátek žen slavíme pohledem do historie. Sepsali jsme pro vás příběhy čtyř žen, které zanechaly výraznou stopu ve světové gastronomii. Představíme vám Julia Child, Marcella Hazan, Mary Berry, Madhur Jaffrey a od každé přidáme i jeden recept. Lehkost březnovému číslo dodají citronové dezerty a také bezmasá jarní jídla od propagátorky vegetariánské kuchyně Miluše Makó, jejíž novou knihu vám představíme. Březnový Apetit je v prodeji od 15. 2. Apetit, napsáno s chutí.