Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
3,5 (6x)
25. 5. 2018
Citronovo-bezinkový chlebíček
Apetit
Citronovo-bezinkový chlebíček
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
3,5 (6x)

Rozkvetlé keře černého bezu jsou zdrojem mnoha kulinárních potěšení. My vám tentokrát servírujeme dezert k čaji o páté.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 chlebíček

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 chlebíček

Na sirup

Na polevu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2862 kcal
  • Bílkoviny 50 g
  • Sacharidy 359 g
  • Tuky 130 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2017/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,5/5

Hodnocení receptu

3,5/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2017/5

Díky květnovému číslu se můžete seznámit s redakcí, vyzkoušet naše aktuální receptové hity a oslavit s Apetitem 13. narozeniny! Také se snadno a rychle naučíte upravit opravdovou hvězdu sezony – český chřest, vařit s čerstvými bylinkami a sbírat plané kvítí. Pod vedením šéfkuchaře Libora Krušinského hravě připravíte dokonalé jarní menu jako z luxusní restaurace. S květnovým Apetitem také bleskově podlehnete kouzlu oblíbené superpotraviny, avokáda! Vyladěné recepty vám pomohou s noblesou zvládnout i jednu z největších pekařských výzev, tedy přípravu sladkého baru na svatbu včetně třípatrového dortu. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

starší-bezinky-bobule-džus-ovoce-4434796/

K čemu využít plody černého bezu?

Na jaře se bez černý zahalí do žlutobílého kabátu z drobných květů, na podzim keř ctí své jméno a obroste sytě černými bobulemi. Bezinky, na které běžně narazíte podél cest, lze využít na přípravu zavařeniny, bezinkového likéru, džemu, sirupu nebo octa, který se svou chutí blíží octu balzamikovému. Na sběr plodů se můžete vydat právě teď.