0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citronovo-bezinkový chlebíček

Citronovo-bezinkový chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Citronovo-bezinkový chlebíček

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2862 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 359 g
Tuky 130 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozkvetlé keře černého bezu jsou zdrojem mnoha kulinárních potěšení. My vám tentokrát servírujeme dezert k čaji o páté.

Suroviny

máslo 125 g
+ navíc na vymazání
krupicový cukr 150 g
vejce 2 ks
velká
citronová kůra
nastrouhaná z 1 citronu + trocha navíc na ozdobení
mouka pšeničná hladká 170 g
kypřicí prášek do pečiva
1/3 sáčku
sůl špetka
mléko 4 PL
Na sirup
citronová šťáva
vymačkaná z 1 citronu
sirup z bezových květů 60 ml
Na polevu
moučkový cukr 100 g
sirup z bezových květů

1 Troubu předehřejte na 180°C. Chlebíčkovou formu o rozměrech zhruba 23x13x7 cm dobře vymažte máslem a vy- ložte pečicím papírem.

2 Máslo utřete s cukrem do hladkého krému, přidejte vejce a jemně strouhanou citronovou kůru, prošlehejte. Zlehka, ale důkladně zapracujte mouku, kypřicí prášek a sůl, pak vmíchejte mléko. Těsto nalijte do formy a cca 45 minut pečte.

3 Na sirup smíchejte citronovou šťávu, sirup a 1 lžíci vody. Upečený chlebíček propíchejte špejlí a rovnoměrně pokropte sirupem. Nechte zcela vychladnout ve formě, pak teprve chlebíček vyklopte.

4 Do jiné misky prosejte moučkový cukr a pak po lžičkách přidávejte sirup a třete, až vznikne hustá hladká poleva. Polevou přelijte chlebíček a ozdobte ho citronovou kůrou a bezinkovými kvítky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč