Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citronovo-bezinkový chlebíček

Rozkvetlé keře černého bezu jsou zdrojem mnoha kulinárních potěšení. My vám tentokrát servírujeme dezert k čaji o páté.

Vydání: 2017/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 chlebíček
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Pečení 0:45
Koláč

Ingredience

    • 125 g másla + na vymazání 
    • 150 g krupicového cukru
    • 2 velká vejce
    • kůra z 1 citronu + na ozdobení 
    • 170 g hladké mouky
    • 1/3 sáčku kypřicího prášku 
    • špetka soli
    • 4 lžíce mléka

    NA SIRUP

    • šťáva z 1 citronu
    • 60 ml bezinkového sirupu 

    NA POLEVU

    • 100g moučkového cukru bezinkový sirup

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Chlebíčkovou formu o rozměrech zhruba 23x13x7 cm dobře vymažte máslem a vy- ložte pečicím papírem.

2 Máslo utřete s cukrem do hladkého krému, přidejte vejce a jemně strouhanou citronovou kůru, prošlehejte. Zlehka, ale důkladně zapracujte mouku, kypřicí prášek a sůl, pak vmíchejte mléko. Těsto nalijte do formy a cca 45 minut pečte.

3 Na sirup smíchejte citronovou šťávu, sirup a 1 lžíci vody. Upečený chlebíček propíchejte špejlí a rovnoměrně pokropte sirupem. Nechte zcela vychladnout ve formě, pak teprve chlebíček vyklopte.

4 Do jiné misky prosejte moučkový cukr a pak po lžičkách přidávejte sirup a třete, až vznikne hustá hladká poleva. Polevou přelijte chlebíček a ozdobte ho citronovou kůrou a bezinkovými kvítky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí bezinkový sirup a limonáda

Bezinkový koláč s limetkou

Sladká odměna za vysvědčení

Přidat komentář