0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citronovo-bezinkový chlebíček

Citronovo-bezinkový chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Citronovo-bezinkový chlebíček

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2862 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 359 g
Tuky 130 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozkvetlé keře černého bezu jsou zdrojem mnoha kulinárních potěšení. My vám tentokrát servírujeme dezert k čaji o páté.

Suroviny

máslo 125 g
+ navíc na vymazání
krupicový cukr 150 g
vejce 2 ks
velká
citronová kůra
nastrouhaná z 1 citronu + trocha navíc na ozdobení
mouka pšeničná hladká 170 g
kypřicí prášek do pečiva
1/3 sáčku
sůl špetka
mléko 4 PL
Na sirup
citronová štáva
vymačkaná z 1 citronu
sirup z bezových květů 60 ml
Na polevu
moučkový cukr 100 g
sirup z bezových květů

1 Troubu předehřejte na 180°C. Chlebíčkovou formu o rozměrech zhruba 23x13x7 cm dobře vymažte máslem a vy- ložte pečicím papírem.

2 Máslo utřete s cukrem do hladkého krému, přidejte vejce a jemně strouhanou citronovou kůru, prošlehejte. Zlehka, ale důkladně zapracujte mouku, kypřicí prášek a sůl, pak vmíchejte mléko. Těsto nalijte do formy a cca 45 minut pečte.

3 Na sirup smíchejte citronovou šťávu, sirup a 1 lžíci vody. Upečený chlebíček propíchejte špejlí a rovnoměrně pokropte sirupem. Nechte zcela vychladnout ve formě, pak teprve chlebíček vyklopte.

4 Do jiné misky prosejte moučkový cukr a pak po lžičkách přidávejte sirup a třete, až vznikne hustá hladká poleva. Polevou přelijte chlebíček a ozdobte ho citronovou kůrou a bezinkovými kvítky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit