Rozkvetlé keře černého bezu jsou zdrojem mnoha kulinárních potěšení. My vám tentokrát servírujeme dezert k čaji o páté.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Chlebíčkovou formu o rozměrech zhruba 23x13x7 cm dobře vymažte máslem a vy- ložte pečicím papírem.
Máslo utřete s cukrem do hladkého krému, přidejte vejce a jemně strouhanou citronovou kůru, prošlehejte. Zlehka, ale důkladně zapracujte mouku, kypřicí prášek a sůl, pak vmíchejte mléko. Těsto nalijte do formy a cca 45 minut pečte.
Na sirup smíchejte citronovou šťávu, sirup a 1 lžíci vody. Upečený chlebíček propíchejte špejlí a rovnoměrně pokropte sirupem. Nechte zcela vychladnout ve formě, pak teprve chlebíček vyklopte.
Do jiné misky prosejte moučkový cukr a pak po lžičkách přidávejte sirup a třete, až vznikne hustá hladká poleva. Polevou přelijte chlebíček a ozdobte ho citronovou kůrou a bezinkovými kvítky.