Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronovo-bezinkový chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2862 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 359 g
Tuky 130 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozkvetlé keře černého bezu jsou zdrojem mnoha kulinárních potěšení. My vám tentokrát servírujeme dezert k čaji o páté.

Suroviny

máslo 125 g
+ navíc na vymazání
vejce 2 ks
velká
nastrouhaná z 1 citronu + trocha navíc na ozdobení
kypřicí prášek do pečiva
1/3 sáčku
sůl špetka
Na sirup
vymačkaná z 1 citronu
sirup z bezových květů 60 ml
Na polevu
sirup z bezových květů

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Chlebíčkovou formu o rozměrech zhruba 23x13x7 cm dobře vymažte máslem a vy- ložte pečicím papírem.

2

Máslo utřete s cukrem do hladkého krému, přidejte vejce a jemně strouhanou citronovou kůru, prošlehejte. Zlehka, ale důkladně zapracujte mouku, kypřicí prášek a sůl, pak vmíchejte mléko. Těsto nalijte do formy a cca 45 minut pečte.

3

Na sirup smíchejte citronovou šťávu, sirup a 1 lžíci vody. Upečený chlebíček propíchejte špejlí a rovnoměrně pokropte sirupem. Nechte zcela vychladnout ve formě, pak teprve chlebíček vyklopte.

4

Do jiné misky prosejte moučkový cukr a pak po lžičkách přidávejte sirup a třete, až vznikne hustá hladká poleva. Polevou přelijte chlebíček a ozdobte ho citronovou kůrou a bezinkovými kvítky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...